Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Yalova’da işçi sendikaları, bazı partiler ve CHP milletvekili adaylarının da katılımıyla 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları gerçekleştirildi. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı kutlamada, emekçilerin sorunları dile getirildi ve iktidara tepki gösterildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2024 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2024 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, Türkiye’nin pek çok yerinde olduğu gibi Yalova’da da coşkuyla kutlandı. Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, İşçi sendikaları, bazı partilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 1000 kişi, Deprem Anıtı’ndan başlayan kortej yürüyüşü ile meydana ilerledi. Kalabalık alkışlar eşliğinde 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Polisin de sıkı güvenlik önlemleri aldığı meydanda gruplar aramadan geçirilerek her hangi bir olumsuzluk yaşanması engellendi.

Gruplar meydanda çalınan müzikler eşliğinde danslar edip halaylar çektiler. Renkli görüntülere sahne olan 1 Mayıs Kutlamalarında devrim şehitleri adına saygı duruşunda bulunuldu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ruken Dirik ve Tuncay Coşkun birlikte yaptılar. Konuşmada, “ Birlik, Mücadele Dayanışma Gününüz kutlu olsun. Dünyanın ve yurdun neresinde olursa olsun yüreği aydınlık bir gelecek için çarpanlara buradan, emeğin kürsüsünden selam gönderiyoruz. Çocuklarına onurlu bir gelecek bırakmak için direnlere, Sömürü, talan, yağma ve baskı düzenine direnenlere, sabahın sahiplerine bin selam olsun. Dünyada ve ülkemizde kapitalist barbarlığın yarattığı yıkımın faturası her geçen gün büyüyor. Her baktığı yerde doların yeşilini, petrolün siyahını gören kapitalist barbarlık çarklarını milyonlarca işçiyi, emekçiyi her gün daha fazla sömürerek döndürmeye devam ediyor. Savaş ve çatışmalarla, nükleer santrallerle, siyanürlü maden aramalarıyla atmosfere, toprağa saldığı zehirli gazlarla, atıklarla doğamızı mahvediyor. İster mavi yakalı olalım ister beyaz yakalı. İster asgari ücretli olalım ister emekli. İster küçük esnaf olalım ister çiftçi.. İster atık kâğıt işçisi olalım ister en temel hakkı olan barınma hakkı yok sayılan, ‘yurtsuz’ bırakılan üniversite öğrencisi hiç fark etmiyor. Her krizin faturası bizlere kesiliyor. Her sabah yoksulluğun ve işsizliğin arttığı bir güne uyanıyoruz. Geniş tanımlı işsiz sayısı 10 milyona dayandı. Çalışma çağında olan her dört kişiden biri işsiz. Her üç kadından biri işsiz. Her 3 çalışandan biri kayıt dışı çalıştırılıyor.” denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.