Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1 Mayıs Coşkuyla Kutlanacak

Yalova Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü coşkulu kutlamalarla karşılamaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
1 Mayıs Coşkuyla Kutlanacak

1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü öncesinde Cevdet Aydın Parkı önünde bir basın açıklaması yapan DİSK, KESK, Sendikalar ve STK'ların oluşturduğu Yalova Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarına bazı siyasi partilerin de destek vereceğini açıkladı.

Yalova Emek ve Demokrasi Platformu tarafından yapılan açıklamada Yalova halkını 1 Mayıs coşkusuna ortak olmaya davet edildi. Yalova Emek ve Demokrasi Platformu adına Basın açıklamasını okuyan Eğitimsen Sözcüsü Tuncay Coşkun, "İşçi sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma günü olan 1 Mayıs’ta dünyanın dört bir yanındaki sınıf kardeşlerimizle beraber demokrasiye, adalete, özgürlüğe, eşitliğe, barışa ve kardeşliğe dair umutlarımızı ve taleplerimizi haykıracağız. Türkiye’nin dört bir yanında meydanlarda buluşacak, ekmeğimizin her gün küçülmesine, adaletin terazisinin tamamen bozulmasına, en temel hak ve özgürlüklerimizin gasp edilmesine hep bir ağızdan Dur diyeceğiz." dedi.

Coşkun, konuşmasına şu sözlerle devam etti, "Bizler, işçiler, emekçiler, emekliler bu ülkenin büyük çoğunluğuyuz. Bizler üretiyoruz, bizler çalışıyoruz, bizler bu ülkenin tüm değer ve güzelliklerini emeğimizle var ediyoruz ve insanca yaşamayı hak ediyoruz. Ancak bugünlerde değil insanca yaşamak, hayatta kalmak dahi giderek zorlaşıyor. İnsanca yaşayamıyorsak bu ülke fakir olduğu için değil; ülkenin kaynakları yetersiz olduğu için değil. Bu ülkenin kaynakları hepimizi insanca yaşatmaya yeter. Yeter ki kaynaklarımız rantçılara, sermayeye, faize, saraya, şatafata, silaha, savaşa değil işçilere, kamu emekçilerine, emeklilere ve kamu hizmetlerine kullanılsın. Yeter ki çarkları zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapmak için dönen bu düzene bir son verelim. Bu sene ülkenin dört bir yanındaki 1 Mayıs meydanlarında coşkuyla, umutla buluşacağız. Bizlerde Yalova Cumhuriyet Meydanı’nda coşku ve umutla buluşacağız."
Kutlamalar saat 12.00’de Deprem Anıtı önünden start alacak olan kortej yürüyüşü ile başlayacak. Kortej yürüyüşünü 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda tamamlayacak. Burada yapılacak olan konuşmaların ardından Volkan Yılmazer konseri gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.