Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalovaspor Mutlu Sona Ulaştı

U-16 Türkiye Şampiyonası maçlarını oynamak için Bursa’ya giden Yalovaspor birbirlerinden güçlü rakiplerini yenerek finale kalmayı başardı.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Final maçında ise Göztepespor ile karşılaşan Yalovaspor Yavuz Selim’in attığı golle Göztepespor’u 1-0 yenerek grupta şampiyon olarak 2. kademe maçlarına yükseldi.

17-20 haziran 2010 tarihleri arasında Bursa’da yapılan U-16 Türkiye Şampiyonası 1. kademe müsabakalarını oynamak için giden Yalovaspor şampiyonada fırtına estirdi. Yalovaspor’un grubunda güçlü rakipleri olmasına rağmen ilk maçında İzmir Çiğli Bld.spor’u Özcan’ın attığı 5 golle eze eze yenerek ikinci maçında yine güçlü rakiplerinden Gümüşhanespor ile karşı karşıya gelen yeşil kırmızılı takımımız Gökhan Kulu’nun kırmızı kart görmesiyle 35 dakika güçlü rakibi karşısında 10 kişiyle mücadele ederek golsüz beraberlikle ayrılarak grubundan birinci olarak final maçına çıkarak şampiyonada ki ilk hedefini sergilediği başarılı performansla ulaşmış oldu.

Final maçında ise B grubundan birinci olarak çıkan İzmir temsilcisi Göztepespor ile karşılaşan yeşil kırmızılı takımımız her iki yarıda da Göztepespor karşısında oynadığı baskılı oyunuyla karşılaşmanın 19. dakikasında Yavuz Selim’in ayağından bulduğu golle ilk yarıyı 1-0 önde kapattı ikinci yarıda da güçlü rakibi Göztepe karşısında fırtına estiren yeşil kırmızılılar gol kaçırma rekoru kırarak bir türlü istediği ikinci golü bulamadı mücadeleden 1-0’lık galibiyet ile ayrılarak Bursa grubundan şampiyon olarak 2. kademe maçlarına yükselirken U-16 grubunda Türkiye’de ilk 16 takımın arasına ismini yazdırdı. Geleceğin A takımını oluşturacak olan Yalovaspor U-16 takımı futbolcuları kendilerini seyretmeye gelen futbol severleri ve süper lig takımları futbolcu tarama ekiplerini de hayran bırakarak bir çok süper lig takımı futbolcu tarama ekipleri futbolcuların telefon numaralarını almak için sıraya girmeleri Yalovaspor ve U-16 takımı antrenörü Murat İskemleci adına gurur oldu.

U-16 takımı antrenörü Murat İskemleci, ”Verdiğimiz şampiyonluk sözünü tuttuğumuz için çok mutluyuz. Her zaman söylediğim bir kelime vardır. Yalova’da şampiyon olmak önemli olsa da mühim olan Türkiye Şampiyonasında başarı elde etmektir diye. Türkiye Şampiyonasının ilk raundunu gösterdiğimiz başarılı performans ile geçmiş bulunmaktayız. İlk basamağı geçtik önümüzde ikinci basamak var. Sıra geldi ona. Orayı da futbolcu kardeşlerimizle el ele vererek iyi çalışıp kazanacağımıza gönülden inanıyorum. Futbolcu kardeşlerimin şampiyona da gösterdikleri başarılı performanslarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.



Genç Yusuf’a Nazar Değdi

Yalovaspor U-16 takımının gözde oyuncularından Yusuf Eren Obut, Bursa Kestel’de oynanan U-16 Grup mücadelesinde rakibi ile çarpışarak sakatlandı. Talihsiz biçimde burnu kırılan genç oyuncu, dün Özel Atakent Hastanesi’nde Operatör Doktor Feridun Irmak tarafından ameliyata alındı. Operasyonun başarılı geçtiği ve Yusuf’un 7 ile 10 gün içerisinde tamamen iyileşerek futbola dönebileceği öğrenildi.

Bursa Kestel’de 20 Haziran’da Yalovaspor’un Göztepe ile oynadığı ve 1-0 kazandığı karşılaşmanın 40’ıncı dakikasında yaşanan sakatlık, genç oyuncu kadar takım arkadaşlarını ve teknik heyeti de üzüntüye boğdu. U-16 Takımı Antrenörü Murat İskemleci, Yusuf’un rakiple kötü bir şekilde çarpıştığını ve talihsiz bir sakatlık yaşadığını belirterek, “Ancak operasyonun başarılı geçmesi bizi sevindirdi. Doktor Feridun Bey’e de buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yusuf, 7-10 içinde tamamen iyileşerek yeniden takıma katılabilir duruma gelecek” diye konuştu.

Genç oyuncuyu hastanede hocaları Murat İskemleci, İsmail Dilsizoğlu ve Ahmet Silahtaroğlu yalnız bırakmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.