Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zeybek, “Koçal ve Dağ Bir Gün Yuvaya Dönecek”

Yalova’da parti teşkilatının düzenlediği iftar yemeğine katılan Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’ın bir gün yuvaya döneceğine inandığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Zeybek, “Koçal ve Dağ Bir Gün Yuvaya Dönecek”

Zeybek, “Arkadaşlarımızın DP’den koptuğunu düşünmüyorum. Üzerlerinde AKP’nin yoğun bir baskısı ve tehdidi vardı. Bölgelerine daha iyi hizmet götürebilmek için istifa etmiştirler. Bir gün yuvaya döneceklerinden eminim. DP - BTP ittifakı büyük bir hataydı. Bu hatanın tüm sorumluluğu bendedir. Bir daha asla ittifak yapmayacağız” diye konuştu.

Bahane Kafe’de gerçekleşen iftar yemeğine Yalova Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin, İstanbul, Bursa, Kocaeli İl başkanları, DP MYK Üyeleri ve DP Yüksek Haysiyet Divanı Üyesi Fikri Turgut, Yalova’dan ve ilçelerden de DP’li üyeler katıldı. Açılış konuşmasını DP Merkez İlçe Başkanı Bahattin Sabahçı, sunuş konuşmasını ise DP İl Başkanı Fahri Özkaya yaptı.



“BTP ile ittifak büyük hataydı, sorumluluk benim”

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, iftar yemeğinden sonra basın toplantısı düzenledi. Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal ve Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ’ın istifasını değerlendiren Zeybek, “Arkadaşlarımızın DP’den koptuğunu düşünmüyorum. Üzerlerinde AKP’nin yoğun bir baskısı ve tehdidi vardı. Bölgelerine daha iyi hizmet götürebilmek için istifa etmiştirler. Bir gün yuvaya döneceklerinden eminim. DP - BTP İttifakının büyük bir hataydı. Bu hatanın tüm sorumluluğu bendedir. Bir daha asla ittifak yapmayacağız. Yapacağımız tek ittifak halkla bütünleşmektir. Ferhat, Şirin için dağları deldi ama kavuşamadı. Bizlerde dağları deldik, barajları yaptık, dağlardan sular getirdik ama bir türlü Şirin’e ulaşamadık. Genel seçimlerde en büyük darbe, eski genel başkan Hüsamettin Cindoruk’un ‘barajı aşamayacağız’ yönündeki açıklamaları oldu” dedi.



“Ülkenin birinci meselesi terördür”

Türkiye’nin bugün birinci meselesi Bölücü PKK Terörü olduğunu sözlerine ekleyen Zeybek “Terör meselesinin bitmesi için bizim iktidara gelmemizden sonra geçecek bir sene yeterlidir. Bir senede biz terörün kökünü de kuruturuz, bataklığını da. Bugün bu iktidar bir şeyler yapmaya başladığı hissini verdiğinde bir takım yazar bozuntuları, bir takım PKK severler, kendilerine liberal diyen birtakım adamlar, Türkiye yeniden Tansu Çiller dönemine mi dönecek? Ne var Tansu Çiler döneminde? diyor. O zaman bir Genelkurmay Başkanı olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Doğan Güreş Başbakan tak diye emir veriyor, biz şak diye yapıyoruz diyordu. Terörle ilgili yapılacak işlerden birisi BDP’nin kapatılmasıdır. Yeni kurulacak parti yeni benzeri hadiseler yaparsa o da kapatılmalı. Partinin kapatılmasına sebep olanların da siyasi hakları alınmalı. Bunlara yumuşak davranarak bu işlerin çözülmesi mümkün değildir. Askerlik amatörlerin yapacağı iş değildir. Artık profesyonelleşmeli. Çünkü dağdaki adam savaşmaya hazır. Artık ordudan amatörlüğe yer verilmemeli. Artık zorunlu askerlik diye bir olgu olmamalı”diye açıklamada bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.