Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Yatırımlar Devam Edecek"

AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova'da süren yatırımların hızla tamamlanacağını, yeni yatırımların da Yalova'ya kazandırılmaya devam edileceği müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2024 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2024 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
"Yatırımlar Devam Edecek"

Yalova açısından çok büyük önemi olan Çevre Yolu, Bağlarbaşı Kentsel Dönüşüm Projesi gibi devlet yatırımları hakkında net konuşan AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş bu yatırımların durmasının ya da yavaşlamasının söz konusu olmadığını aksine yeni yatırımların da Yalova'ya getirileceğini ifade etti. Yalova'nın ihtiyaçlarının karşılanması noktasında Ankara'da tüm gayretlerini ortaya koymaya devam ettiklerini bu anlamda da ilgili bakanlıklarla her zaman iritibat halinde olduklarını söyledi. Mevcut yatırımların duracağı ya da bundan sonra Yalova'ya her hangi bir yatırımın gelmeyeceği gibi bilinçli dedikoduların üretildiğini bildiklerini ifade eden Büyükgümüş bunların aslı astarı olmayan söylentilerden öteye gidemeyeceğini dile getirdi. Yalova ortak paydasında tüm belediye başkanları ile de buluşacaklarının altını çizen Büyükgümüş, "Seçim oldu ve milletimiz bir karar verdi. Bizler milletvekili olarak ilimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Belediye Başkanları da kendi alanlarında hizmetlerini yürütecekler. Biz Yalova'nın yararına olacak her çalışmada belediye başkanlarımızla siyaset üstü tüm konularda, 'Yalova' ortak paydasında buluşarak hareket etmekte kararlıyız. Bu anlamda da seçilen belediye başkanları ve Cumhur İttifakında olan belediyelerin başkanları ile çalışmaya devam edeceğiz. Kazanamadığımız ilçe ve beldelerin belediye meclislerinde halkımız bize muhalefet yetkisi verdi. Meclislerde de yapıcı bir anlayışla çalışacağız." dedi.

"Çevre yolunun önümüzdeki dönem tamamlanmasını istiyoruz"
Yalova'da trafiğin rahatlatılmasında hayati bir önemi olan, "Güney Çevre Yolu Projesi"nin hızla sürdüğünü dile getiren Büyükgümüş, "Elbette Yalova'da başlayan çok önemli yatırımlar var. Seçimden hemen önce ihalesi gerçekleşen Yalova Çevre Yolu projesi var. İhale prodsedürü bitiyor. Karayolları ilgili firmaya yer teslimini gerçekleştirecek. İstiyoruz ki önümüzdeki dönemde Çevre yolu tamamlansın. Şehit Ömer Faydalı Caddesi şehrin doğu batı kanadını bir araya getiren birinci aks oldu. Yine Mustafa Tutuk başkanımızın yaptığı Üniversite ile hastaneyi bir araya getiren ve bu anlamdaki ikinci bir aksımız var. Yalova'nın gelişim projeksiyonuna da bakınca anlaşılıyor ki üçüncü bir aksa ihtiyaç var. İşte Çevre yolu bu 3. aks olacak. İhalesi gerçekleştirildi. Bizler AK Parti Yalova Milletvekilleri olarak, valiliğimiz ve bürokratlar olarak bu projenin ilimizde tamamlanıp hayata geçirilmesi için çalışmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Tarım Teknolojiler Fakültesi müjdesi
Yalova Üniversitesi'ne ilin yapısına uygun bir fakültenin kazandırılması için çalıştıklarının müjdesini veren AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, "Yine üniversitemizin gelişimi ile ilgili planlamalarımız var. Bu da bizim açımızdan çok önemli. Sadece üniversite, öğrenci ve kentsel ekonomi olarak bakmıyoruz konuya. Burada dünya çağında adımlar atılabilen bir eğitim kurumunun oluşmasını sağlamaya çalışıyoruz. Tıp Fakültesi bu anlamda bir moral oldu. Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı'nın da bu anlamda çok gayretle çalıştığına şahitlik ediyoruz. Şimdi bir çiçekçilik kenti olan Yalova'ya Tarım Teknolojileri Fakültesi kazandırmak istiyoruz. Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü ile Yalova Üniversitesi bu fakülteyi birlikte hayata geçirecekler. Enstitümüzdeki 50-60 yıllık tecrübe de bu manada başka bir akademik boyuta evrilecek." şeklinde konuştu.

"Kentsel dönüşüm hayata geçecek"
Bağlarbaşı Mahallesi'nde başlayan Kentsel Dönüşüm'e de değinen Büyükgümüş, "Yine Bağlarbaşı Mahallemizdeki Kentsel Dönüşüm ve elbetteki kentin genelinin kentsel dönüşümü Yalova'nın en önemli gündemi. Bu projede mutlaka hayata hızla geçirilecek. Yani Yalova'ya yapılan yatırımlar devam ederken yeni yatırımları da ilimize kazandırmayı sürdüreceğiz. Yatırımların durması ya da kesilmesi söz konusu dahi değildir." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.