Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Tarihinde İlk Kez Bir Karavan Parka Kavuşacak

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk Yalova tarihinde bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Şehre 8 kilometre uzaklıkta 110 dönüm arazide oluşturulacak Millet Ormanı ve Mesire Alanı bünyesinde bir karavan parkını da barındıracak.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2024 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2024 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova Tarihinde İlk Kez Bir Karavan Parka Kavuşacak

Yalovalı vatandaşların hafta sonları ya da yaz aylarında gönüllerince piknik yapacakları mesire alanlarına kavuşuyor. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk Bayraktepe Sosyal Tesisleri ve Millet Ormanı Mesire ve Festival Alanı’nı halkın hizmetine sunacaklarının müjdesini verdi.

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Bayraktepe Mahallesi’de oluşturulacak olan Sosyal Tesisler hakkında bilgiler paylaştı. Burasının sadece mahalleye değil tüm Yalova’ya hizmet vereceğini ifade eden Tutuk, “Yeşil alanlarımızı koruyacak ve arttıracağız. Millet Bahçemizin yanında Bayraktepe Mahallemizde Çamlık Park içerisinde bir sosyal tesis inşa edeceğiz. Bu tesisi de belediyemiz işletecek. Bu tesisin yarısını aslında bitirdik. Futbol sahamızı yaptık. Çocuk parklarımızı yaptık. İstinat duvarlarımızı yaptık. Sadece burada sosyal tesisi inşa edeceğiz. Bunu da yaptığımızda sadece Bayraktepe Mahallemize değil, tüm Yalova halkına hizmet verecek. Böylece şehrimize eşsiz manzaraya sahip yeni bir sosyal tesis kazandırmış olacağız. 3 bin 600 metre karelik bir alanda bin 220 metre kare alana oturacak olan bu tesiste ayrıca kafe restoran ve etkinlik alanları da yer alacak.” dedi.

Karavan turizm geliştirilecek
Yalova’da turizmin gelişimine de projeleri ile destek veren Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk bu çerçevede Millet Ormanı mesire ve festival alanı oluşturacaklarını duyurdu. Bu proje çerçevesinde bir karavan parkı da Yalova’ya kazandırılmış olacak. Tutuk projenin seçimden sonraki süreçte başlaması için ivedilikle çalışmanın startını vereceklerini ifade ederek, “Yeşili korumak adına attığımız adımlar bitmeyecek. Millet Ormanı mesire ve festival alanı oluşturuyoruz. Burasını Orman Bakanlığımızdan tahsis alıyoruz. Kamp alanlarını yürüyüş yollarını biz yapıyoruz. Burada bisiklet ve yürüyüş yollarının yanısıra bir seyir kulesi de yer alacak. 110 dönüm alanda inşa ediyoruz. İçinde seyir terası, mesire alanı, mini futbol-basketbol sahaları, çocuk parkları, bisiklet ve yürüyüş yolları yer alacak. Yalova’da bir ilke de ev sahipliği yapacak bu tesis. Burada karavan park ve kamp alanı da bulunacak. Karavan turizminin Yalova’ya gelmesi gerekiyor. İşte bu alan buna da imkan verecek. Şehrimizde düzenlenecek olan Açıkhava festivallerine de bu alan ev sahipliği yapacak. Merkeze 8 kilometrelik bir mesafede, full deniz manzaralı olan 110 dönüm alanda oluşturulacak olan bu yer Yalova’mıza çok yakışacak” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.