Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Topçular: “İktidarın Görevi Şov Yapmak Değil Gereğini Yapmaktır”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Hasan Topçular Ak Parti Yalova Milletvekili İlhan Evcin’in açıklamalarına cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Hasan Topçular’ın yazılı olarak yaptığı açıklama şöyle; “Sayın AKP milletvekili İlhan EVCİN’in Yalova Haberci gazetesine 10/09/2008 tarihinde yapmış olduğu talihsiz açıklamayı okudum ve üzüldüm.

Sayın EVCİN; son günlerde yaşanan terör örgütünün çirkin ve alçakça saldırıları karşısında ne kadar duyarlı olduğunuzu herkes gibi bizde izliyoruz. Bir hafta önce 17 evladımız şehit edildiğinde iki siyasi parti il başkanının dışında terör örgütünü lanetleyen ve şehit ailelerinin acılarını paylaşan bir açıklama yapan olmamıştır. Sizde açıklama yapma cesareti olmayanlar arasındasınız. Sizin ortak değerlere ne kadar değer verdiğiniz açık seçik ortadadır.

Diyorsunuz ki ”siyasetçinin asıl görevi toplumun beklentilerine cevap vermektir” , evet milletin beklentilerine eğitim yılının açılışında ihale yüzünden Milli Eğitim Müdürünü tartaklayarak cevap verdiniz.Bu şekildeki cevapları Türkiye genelinde akıl almaz bir şekilde sürdürüyorsunuz zaten.Keşke Milletvekillerinin görevi sizinde yaptığınız gibi kendi yakınlarına ihale almak olmasaydı da insanımıza milletimize hakça,adilce,insan ayrımı yapmadan hizmet olsaydı.Evet böyle olsaydı ortada bugün odun,kömür,yiyecek dağıtıp oylarını talan ettiğiniz insanlar olmazdı.Bu durum karşısında sadece insanlarımızı bu duruma düşürenler utansın diyebiliriz.

Anlamadığımız ve her zaman tekrarladığınız diğer bir önemli nokta da Başbakan dahil hepinizin ağzında olan;”ortak değerler üzerinden siyaset yapılmasın” açıklamasıdır.Ne yani sizin anlatmak istediğiniz bu yüce milletin ; Türkiye etnik bir çatışma içine sürüklenirken,Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde Türkiye bölünmek istenirken ve her gün vatanımızın çeşitli yerlerinden gelen şehit haberleri ile sarsılırken bu yaşananlar karşısında sessiz ve duyarsız kalması mıdır?Ortak değer dediğiniz şey 57.Hükümetten sıfır şehit ile aldığınız bu ülkeyi teslimiyetçi siyaset anlayışınız , ABD ve AB ‘nin emirlerini yerine getirmek uğruna attığınız taklalarınız sayesinde bugünkü konumuna getirdiniz.Teröre cesaret verdiniz.Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhinde ne kadar yasa varsa hiç düşünmeden çıkardınız.Beceriksizliğiniz sayesinde de Türkiye hem ekonomik olarak batağın içine battı hem itibarını kaybetti hem de yok olmuş terör sayenizde ülkenin başına tekrar bela oldu.

Yani anlamış değiliz Türkiye genelinde yapılan protestolar neden sizi bu kadar rahatsız ediyor.Neden bu saldırıları lanetlemekten kaçınıyorsunuz.İktidarda olduğunuz altı sene içerisinde yaşanan olumsuzlukların ,verilen şehitlerin sorumlusu elbette ki siyasi iktidarın kendisidir.Bu feryadınızla bu işlere sorumlu bulamazsınız.

Şunu herkes bilmelidir ki MHP iktidar olduğunda AB, ABD, Barzani ve Talabani’ye şirin görünmek için evlatlarımızın şehit edilmesine seyirci kalmayacaktır ve gereğini yapacaktır. Buradan haykırıyoruz ; 6 yıldır iktidardasınız sizin düşünce yapınızla 6 yıl değil 60 yılda o iktidarda kalsanız bu terörü bitiremezsiniz.Hani sizin demokratik söylemleriniz var ya ,siz o demokratik söylemlerle ve demokratik yollardan PKK terörünü bitirmeye çalışırken Diyarbakır da şehit edilen 5 kahraman polisimizin haberiyle sarsıldık.Dünyanın neresinde görülmüş terörün demokratik yollarla bitirildiği?Terörle demokrasinin yan yana konulamayacağını bilmiyor musunuz?Bilmiyorsanız öğrenin ki terörü çözme konusunda bir yol alasınız!

Yine bahsettiğiniz “seviyeli siyaset” için de siz farkında değilseniz biz hatırlatalım. Sizin bahsetmiş olduğunuz ve halkın istemiş olduğu seviyeli siyaset iktidardaki AKP sayesinde seviyesizleşmiştir. Siz kendinizi bu işin neresinde görüyorsunuz ki diğer siyasilerden seviyeli siyaset isteme hakkını kendinizde buluyorsunuz . Türk Milleti de şahittir ki bu ortamda seviyeli siyaset isteme hakkına MHP sahiptir siz değil!”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.