Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özsümer, “Başkan Tetikçileri Marifetiyle Halkı Kandırmaya Çalışıyor”

Yazılı bir açıklama yapan Demokrat Parti İl Başkanı Ahmet Özsümer, İDO iskelesi çevresindeki benzin istasyonu ihalesinde gerçeklerin saptırıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.09.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Halkın belediye başkanı tetikçileri tarafından kandırıldığını iddia eden Ahmet Özsümer, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Belediye Başkanı tetikçileri marifetiyle halkı kandırmaya çalışıyor. Güya, İDO’nun yanındaki hazineye ait benzinlik satışından belediyeye düşecek payla, belediyenin borcu kalmıyormuş. Eğer hazinenin gerçekleştirdiği ihale iptal olmazsa, ihale şartnamesi gereği bedelin %25’i peşin ödenecek, gerisi 10 yıl içinde ödenecektir ve hazine satışlarından belediyeye ayrılan pay gereği belediye kasasına en fazla 2 trilyon para girecektir. Belediye aynı yerle ilgili daha evvel yaptığı usulsüz satış sonrası aldığı ve har vurup harman savurduğu parayı geri ödemek durumundadır. Yani geleceği varsayılan paradan hayır yoktur. Ve belediyenin şu anki toplam borcu 50 trilyon civarındadır. İş yaptırılan özel kişilere olan borcun 4 trilyon civarında olduğu doğrudur, ama SSK, Vergi Dairesi, İller Bankası, Halk Bankası, Tedaş ve özel Bankalara faizi ile birlikte borcun toplamı 50 trilyonu bulmuştur. Yani Belediye tam bir borç batağı içindedir. Belki de Türkiye’de resmen iflas eden ilk belediye olacaktır. Bu gerçeğe rağmen, rakamlarla oynayarak, gerçeği gizleyerek ve yalana başvurarak halkı kandırmaya çalışmaları ayıptır. Belediyenin bu yalanlarına alet olan ve tetikçi konumuna düşen partimizden meclis üyesi seçilmiş olan Hikmet Dumantepe’yi ihraç talebiyle disiplin kurulana sevk ettik.

DP ile başlayıp, AP, DYP ve tekrar DP bayrağı altında devam eden merkez sağ geleneğinin içinde yetişen ve bu siyasi irade sayesinde belediye meclis üyeliği gömleğini, yıllardır üzerine giyen bir insanın siyasi partisine karşı kullandığı üslup şık olmamış, bizim siyasi terbiyemizde bu anlayıştaki insanları içimizde barındırmaya müsait değildir.

Ancak, hiçbir siyasi kaygı taşımadığını belirten Sayın Hikmet Dumantepe’ye yakışan, bu saatten sonra Demokrat Partinin üzerine giydirdiği meclis üyeliği gömleğini üzerinden çıkarıp, ardından gelen partili arkadaşına teslim etmesi, önümüzdeki seçimlerde de kendisine vaatlerde bulunan, pazarlık ettiği siyasi partinin çatısı altında seçilmek için mücadelesine devam etmek olacaktır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.