Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özhaseki’den Yalova’ya Destekler Sürecek Müjdesi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki Yalova’ya gelerek bir dizi ziyaret ve inceleme gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Özhaseki’den Yalova’ya Destekler Sürecek Müjdesi

Burada konuşan Özhaseki, ”Yalova’da 20 milyar TL’yi geçen bir yatırımımız var ve devam ediyor” dedi. Özhaseki Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’u da ana ishale hattı çalışması ve kentsel dönüşüm çalışmalarından dolayı da övdü.

Yoğun bir programla Yalova’ya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ziyaretine Yalova Valiliği ile başladı. Burada Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol ile AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü ile partililer tarafından karşılandı. Yalova Valiliğinde Vali Dr. Hülya Kaya’dan il hakkında bir brifing alan Bakan Özhaseki ardından yürüyerek Yalova Belediyesi’ne geçti. Belediyeye girişinde hatıra defterini imzalayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, makamda Yalova ve Yalova Belediyesi çalışmaları ile süren projeler hakkında Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’tan bilgiler aldı. Belediyeden ayrılmadan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Özhaseki, konuşmasına ildeki aktif fay hatlarını takip ederek başladı. Özhaseki, “Ülkemizde aktif fay hatları var. Bir taraftan bunları takip ediyoruz ama bir taraftan da 06 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin yaralarının sarılabilmesi amacı ile müthiş bir çalışma yürütüyoruz. Başta da başta İstanbul’umuz ve Marmara havzası olmak üzere bütün şehirlerimizi depreme dirençli hale getirmek için de büyük bir mücadele içerisindeyiz. Her fırsatta altını çizerek ifade ediyorum. Kaldı ki depremin en ağır acılarını yaşamış bir şehirde olduğumuz için bunu söylemekte de fayda var diye düşünüyorum. Türkiye bir deprem ülkesi. Şu anda ülkede 500’e yakın hareketli fay hattı var. Bunların nerede ne zaman kırılacağını nasıl bir zarar vereceğini kestiremiyoruz.” dedi.  


“Yalova’da 20 milyarlık yatırımımız var”
Bu anlamda Yalova’da da 20 milyar TL’lik yatırımlarının bulunduğunu ve devam ettiğinin altını çizen Özhaseki, “O nedenle bize düşen şey kentlerimizi bir an önce depreme dirençli hale getirmektir. Eğer bir belediye başkanı kendisini vazife süresi içerisinde ve bitirdiğinde elini vicdanına koyduğunda müsterih olarak geri baktığında ‘Evet şehrimi ne kadar depreme hazırladım. Ne kadar kentsel dönüşüm işinde başarılı oldum’ düşünmeli diye ifade etmek istiyorum. Yalova’da da bizim çalışma ve gayretlerimiz var. Mustafa Tutuk Başkanımızın da bu çalışmalara yürekten katıldığını görüyorum.  Bakanlık olarak bizim Yalova’da 20 milyar TL’yi geçen bir yatırımımız var ve devam ediyor. Bir taraftan da TOKİ olarak bizler 2 bin 692 konutu tamamladık. Şu anda da Bağlarbaşı Mahallesinde devam eden 740 adet konut var. İnşallah bunları da tamamlayacağız. 304 adet konutu da hak sahiplerine teslim ettik. Bu başlangıç olsun ve arkası da gelsin istiyoruz. Bunu da Mustafa başkanımız hazırlayacaktır. Bölgeleri, heyelan bölgelerini, zeminde sıvılaşma olan bölgeleri, depreme dayanıksız olan bölgeleri tespit edip geldiğinde biz de bütün gücümüz ve imkanımızla burada olacak ve onları yenilemek için elimizden gelen ne varsa onu yapacağız. Zaten bu konuda TOKİ kendisini ispat etti. Türkiye’nin her yerinde imzası var. Bunu da görüyoruz. Eskiden bazı kesim TOKİ konutlarını beğenmezler, yukarıdan bakarlardı. Ama depremden sonra herkes gördü ki, TOKİ’nin 20 yılda yaptığı 1 milyon 340 bin konut var hiç birisi yıkılmadı. Biz depreme dayanıklı konutlar yapıyoruz. O nedenle de arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Bundan sonra da şehrimizi depreme daha dayanıklı hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
 

“Ana ishale hattının yüzde 75’i tamamlandı”
Yalova Belediyesi tarafından yapımı devam eden ana ishale hattı çalışmasına da değinen Özhaseki, “Bizim Bakanlık olarak burada önemli bir faaliyetimiz de yurt dışında temin ettiğimiz uzun vadeli, neredeyse sıfır faizli ana ishale hattının yapılması meselesi. Burada sadece ana ishale hattı yenilenmiyor. Neredeyse 8 tane depo ya yenileniyor ya da yeniden yapılıyor. Terfi merkezi yapılıyor. Ana ishale hattındaki kaçaklar sıkıntı veriyordu. Uzun süredir bu konu konuşuluyor ancak bir türlü yapılamıyordu. Bunun da kredisini temin ettik. Şu anda yüzde 75’i bitti. Yalova Millet Bahçesini de bitirdik. Açılışa hazır hale geldi. Önümüzdeki süreçte açılışını gerçekleştireceğiz. Ayrıca üniversitemiz içerisinde de üniversitemizin yapmış olduğu 100 milyon TL’yi geçen morfoloji binası, kongre merkezi binası bitirilirken, bir taraftan da haziran ayı gibi açılışını yapacağımız Sanat ve Tasarım Fakültesinin çalışmalarında sona gelindi. Yine ihaleye çıkmak için gün sayan kütüphane ve yemek hane binalarımız da var.” şeklinde konuştu.

“Mustafa başkan cesaretle bu çalışmaya girdi”
Seçim dönemlerinde belediye başkanlarının altyapı çalışmalarından kaçındığına vurgu yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk’un bu çalışmalara cesaretle girdiğinden övgü ile bahsetti. Bu anlamda Yalova Belediyesi’ne olan desteklerinin süreceğini ifade eden Özhaseki, “Gerek biz genelde hükümet olarak Yalova’mıza elimizden gelen tüm yatırımları yapmaya çalışıyoruz. İhtiyaç ne ise gidermeye çalışıyoruz ve büyük yatırımlar yapıyoruz. Yine belediyede de Mustafa Başkanımız elinden geleni yapıyor. Bu kısa sürede ana ishale hattına başlaması bile başlı başına bir mucizedir kim ne derse desin. Çok belediye başkanı bu dönemde altyapı yatırımına girmezler. Altyapı insanları rahatsız eder. O rahatsızlıktan da oylarımız düşer endişesi taşırlar. Ama Mustafa başkan bu korkuyu yaşamadan ve cesaretle girdi ve büyük bir iş yapıyor. Kentsel dönüşümde de ciddi çalışmalar yapıyor. Biz de bakanlık olarak arkasında durarak arkasında durarak ne gerekiyorsa TOKİ ve Emlak Konut vasıtası ile gereken ne varsa yapacağız.” dedi.

“Yalova’ya kadın eli değecek”
Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’nın da kendisine bazı projeleri ilettiğini dile getiren Özhaseki, “Sayın valimizin de Valilikte görüştüğümüz birkaç projesi var. Onları da en kısa süre de gerçekleştireceğiz inşallah böylece Yalova’ya da kadın eli değmiş olacak. Biraz daha estetik ve zevkli tarafları ön plana çıkmış olur diye düşünüyorum. Sokak sağlıklaştırma projesini çok sevdim. O proje de hayata geçince Yalova çok daha güzel bir yer olacaktır.” dedi.


TOKİ konutlarında inceleme yaptı
Bağlarbaşı Mahallesi’nde yapımına başlanan TOKİ konutlarında da inceleme yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, burada bilgiler aldı. Mahalledeki vatandaşlarla da sohbet eden Özhaseki, TOKİ konutlarının yapımında çalışan personellerle de bir hatıra fotoğtafı çektirdi.

AK Partiyi de ziyaret etti.
Bakan Özhaseki AK Parti Yalova İl Binasına da gelerek burada parti çalışmaları hakkında AK Parti Yalova İl Başkanı Umut Güçlü ve AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ve Meliha Akyol ile istişarelerde bulundu. Özhaseki Çiftlikköy ilçesinde de halk buluşmasına katılarak vatandaşlarla sohbet etti. Burada ki programa AK Parti Çiftlikköy Belediye Başkan adayı Recep Hacı da katıldı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Yalova programının son durağı Altan Kültür Merkezi oldu. Özhaseki burada sivil toplum kuruluşları, muhtarlar ve gençlerle iftar yemeğine katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.