Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Özgümüş; “Gelecekte Nasıl Anılmak İstediğinize Karar Verin”

Süleymanbey Mahallesi’nde muhtar adayı olduğunu daha önceden açıklayan Berber Azmi Özgümüş Valilik karşısına kurulması planlanan akaryakıt istasyonuna karşı çıkarak Belediye Başkanı’na bir mektup yazdı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Başkan Binicioğlu’na seslenen Özgümüş “Birkaç günden beri, Yalova kamuoyumuzu meşgul etmekte olan, Yalova’nın göbeğinde, hatta ve hatta Valilik konağımızın karşısında Akaryakıt istasyonu kurulması için Yalova belediye meclisinden çıkan karara değinmek istiyorum. Akaryakıt istasyonu hakkında ne derece doğru bir karar alındığının, kamuoyunda sesli ve tepkili tartışmaya konu olmasından dolayı tekrar, tekrar gözden geçirilmesi kanaatindeyim.

Yalova'nın gözde ve örnek mahallesi olan; Süleymanbey mahallesine bağlı ve çok özel bir konumda bulunan, bu bölgeye, akaryakıt istasyonu yapılması, sizce ne derece doğrudur?
Sayın başkan; bir sene önce, şehir içindeki akaryakıt istasyonlarına karşı başlatmış olduğunuz “ve olumlu tepki aldığınız” girişimleriniz neticesinde, vatandaşlarımıza tehlike saçıyor deyip, şehir dışına çıkarmanız, sizce olumlu bir yaklaşım değil miydi?
Atatürk'ün Yalova'mıza miras bıraktığı Yürüyen Köşk’ü restore edip, bütün Türkiye'ye hatta Avrupa'ya tanıtımını sağlamanız ben ve Yalova halkının takdirini kazanmıştı. Bu takdirimiz çevreye duyarlılığa olan bu örneği çevrecilik adına cümle âlemle paylaşmak değil miydi?

Peki, akaryakıt istasyonu olarak yapılacak düzenleme ve rıhtım yönünde yeni açılacak yolun açılması sırasında atamızın kemiklerini sızlatacağınızı ben bile fark edebiliyorum. Çünkü Mevcut yeşil alanın istasyon gereği büyütülmesi ve iskeleye dönen yolun geriye alınması ata yadigarı olan Çınar ağaçlarından birkaçının kesilmesi demek.
Bir dal için köşk yürütülürken Akaryakıt istasyonundan gelecek üç beş kuruş için ağaç feda etmek sizlere yakışır mı? O zaman Yürüyen Köşk’ün hikâyesini nasıl ve hangi yüzle anlatabiliriz?
Bu olaylar yetmezmiş gibi, Akaryakıt istasyonu şehrin içine alınırken toplu taşımanın bir kısmının şehir dışına atılması tezadında vatandaşlarımız ne eziyetler çekiyor, hiç düşünüldü mü acaba?
Sayın Başkanım. Ben Yalova merkez Süleymanbey Mahallesi muhtar adayı olarak değil, Yalovalı Berber Azmi olarak sizden istirhamım, biran evvel sorumluluk taşıdığınız, Atatürk’ün benim kentim dediği YALOVA'SINDA, gelecekte nasıl anılmak istediğinize karar veriniz.
Belediye başkanımız yani ŞEHREMİNİMİZ , yani Yalova'mızı Emanet ettiğimiz kişi olarak sizi Bayrak tepe parkıyla, Tigem kamplarıyla, Yürüyen köşk, arıtma tesisi, otogar vs vs ile anmak istiyoruz..
Ata yadigarı Ağaçları kesen, şehrin içine akaryakıt istasyonu girişine beton santrali yapan kişi olarak değil. Saygılarımla” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.