Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meclis Yeni Dönemin İlk Toplantısını Yaptı

2024-2029 aralığında görev yapacak olan Yalova Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda başkan vekilleri ve komisyon üyelerinin seçimleri de gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2024 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2024 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Meclis Yeni Dönemin İlk Toplantısını Yaptı

Mahalli İdareler neticesinde 32 üyeden oluşan Yalova Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’in başkanlık ettiği toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile start aldı. Bu çerçevede yasa gereği 1. Başkan vekili, 2. Başkan Vekili ve katip üyelerin seçimleri gerçekleştirildi. Cumhur İttifakı ve CHP grupları tarafından bildirilen üyeler için kapalı oylama gerçekleştirildi. Oylamada Yalova Belediye Başkanı 1. Başkan Vekilliği’ne CHP’den Cihan İsmet Yıldırım, 2. Başkan Vekili ise CHP’den Mesut Tutuğ seçildi. Katip Üyeliklere ise CHP’den Melike Tomris Önder ile Cem İnci seçildi.

Kapalı zarf usulü ile yapılan bir diğer oylama ise Yalova Belediyesi Encümeni seçimi oldu. Encümende CHP grubundan 19 oy alan Tarık Burak Evin, Fatih Saydam ve Sefer Keskin seçildi.
Meclis komisyon seçimlerinde ise diğer yıllarda gerçekleştirilen uygulamayı yineleyerek 5 üye seçimi yaptı. Buna göre;

Plan ve Bütçe Komisyonu: Harun Güleç (CHP), Esra Patıl Dinçer (CHP), Kubilay Torun (CHP) Bülent Tanır (Cumhur İttifakı) ve Ahmet Kumali (Cumhur İttifakı)
İmar Komisyonu: Cem Saraç (CHP), Murat Tiryaki (CHP), Cem İnci (CHP), Emre Yılmaz (Cumhur İttifakı) ve Filiz Aydın Önür (Cumhur İttifakı)
Trafik Denetleme Komisyonu: Sefer Keskin (CHP), Bican Çuhadar (CHP), Alemdar Coşkun (CHP) Arif Oktay Tunç (Cumhur İttifakı) ve Mehmet Fatih Mzı (Cumhur İttifakı)
İsim Verme Komisyonu: Tülay Özçelik (CHP), Filiz Demir (CHP), Cem karadağ (CHP) İsmail Demir (Cumhur İttifakı) ve Mutlu Oruçlu (Cumhur İttifakı)’dan oluştu.
Belediyeye ait 3 şirketin gerçekleştirilecek olan olağanüstü genel kurullarına katılmak üzere Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’e de yetki verilen meclisin ilk oturumunda Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan ve 8 bulgu ile 1 tespitten oluşan Yalova Belediyesi 2023 yılı denetim raporun da okundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.