Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Koçal, AKP İl Yönetimini Uyardı

Yalova Belediyesi Eski Başkanı Yakup Koçal, yazılı bir açıklama yaparak AKP il yönetimini uyardı. Koçal açıklamasında, “Herkesi uyarıyorum; Yalova Belediyesi batıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Yakup Koçal’ın açıklaması şöyle: “Herkesi uyarıyorum; Yalova Belediyesi batıyor Türkiye’de başka bir örneği olduğuna inanmadığım bir şekilde, Belediye batağa saplandı. Belediye Başkanı yanlış bilgi vererek, halkı kandırmaya çalışıyor.

4 yılda 140 trilyon bütçe kullanılmış, ellerine yüzlerine bulaştırdıkları “Terminal”in haricinde tek bir yatırım yapılmamış ve ilave olarak Belediyenin şu an toplam borcu 40 trilyon civarındadır. Bu borcun içinde deprem tazminatı olarak ödenmesi gerekirken ödenmeyen 500 milyardır. Deprem tazminatı olarak şu ana kadar ödenen para ise 700 milyardır, yani şu ana kadar tazminat dolayısıyla gelen yük 1 trilyon 200 milyardır. Mahkeme süreci tamamlanmamış dosyalar vardır, ama ne zaman Belediyeye geleceği belirsizdir. Son meclis toplantısında deprem tazminatların ödenebilmesi gerekçesiyle 10 trilyon lira daha özel bankalardan borçlanma için yetki alınmıştır. Ama resmi evraka “tazminat ve yeni yatırımlar” diye yazdırılarak, gerçek niyet ortaya çıkmıştır. 2007 yılında sadece faiz için ödenen para 1 trilyondur. 10 trilyonluk ilave borçlanmayla yıllık ödenmesi gereken faiz yıllık 3 trilyonu bulacaktır. Ülkemizde böylesine bir borç batağı içinde olan başka bir Belediye yoktur. Mesela, Ankara Büyükşehir Belediyesi vs. gibi Belediyelerinin toplam borçları yüksek gibi görünse de, bunlar İller Bankası payından %30’luk kesintiyle yapılandırılmış borçlardır. Yalova Belediyesi ise resmen tefeciye düşen tüccar pozisyonundadır.

Bu anlayış, personel maaşlarının ödenememesi, çöplerin toplanamaması ve salgın hastalıkların gündeme gelmesi gibi vahim neticeleri doğuracaktır.

Belediye Başkanı AKP’lidir. O’nu ve icraatlarını denetleme sorumluluğu AKP İl yönetiminin ve Belediye Meclis üyelerinindir. Başkan 10 ay sonra bırakıp, kaçabilir. Ama AKP’li yöneticiler ve tüm meclis üyeleri bu vebali çocuklarına miras olarak bırakmaktan kurtulamazlar. Durumun vahametini kavrayın. Artık günlük çıkar ilişkilerinden veya durumu idare etme anlayışından vazgeçin. Gereğini yapın. 10 ay sonra muhakkak hesap sorulacaktır, ama iş işten geçtikten sonra neye yarar? Yalova’ya yazık oluyor!”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.