Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnce Genel Başkan Gibi Karşılandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekilliği görevine seçilen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce memleketi Yalova’ya gelişinde adeta CHP Genel Başkanı gibi karşılandı. İnce Yalova’ya partililerin yer aldığı 120 araçlık bir konvoyla girdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

CHP Grup Başkan Vekili seçilen CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce partililerce Yalova il sınırında karşılandı. 120 araçlık bir konvoyla Altınova ilçesine giden CHP’liler İnce’ye burada sevgi gösterilerinde bulundular.
Konvoyla birlikte Yalova’ya gelen CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce il teşkilatı önünde kurulan kürsüde partililere de hitap etti. İnce siyasetçinin etnik kimlik gözetmemeksizin siyaset yapması gerektiğini söylediği konuşmasında, “Siyaset kelleyi koltuğa alma işidir. Siyasetçinin idamlık gömleği de olacak bayramlık gömleği de olacak. Siyasetçi bazen yalnız kalacak. Yalnız kaldığında yolundan sapmayacak. Üç şeyi aklında hiç çıkartmayacak. Yaptığı her şey hukuka uygun olacak. Yaptığı her şey bilime uygun olacak. Yaptığı her şeyde kamu yararı gözetecek. Bu işte bir grubun mu yoksa bir topluluğun yararımı var diye bakacak. Parayı seven adamdan siyasetçi olmaz. Parayı seven adam, Belediye Başkanı, Milletvekili, Bakan Başbakan olacağım demeyecek. Bazıları bu memlekette un kazanmak için yaşayacak. Bazıları bu memlekette ün kazanmak için yaşayacak. Fakirin fukaranın, garibin gurebanın hakkını savunmak için, ezilenlerin, sömürülenlerin, bu ülkede sürünenlerin, adliyedeki memurun da, inşaattaki kalfanın da, Elmalık köyündeki ürünü dağda kalan çiftçinin de, Hakkâri’den Edirne’ye kadara olan yurttaşımın temsilcisi olacak siyasetçi. Siyasetçi hiç kimsenin etnik kimliği ile ilgilenmeyecek. Bunun etnik kimliği nedir. Abazamıdır? Çerkezmidir? Kürtmüdür? Demeyecek. Alevimi? Sünnimi? demeyecek. Siyasetçi şunu bilecek. Etnik kimliğimiz bizim şerefimizdir. Hangi etnik kimlikten gelirsek gelelim, biz hepimiz Türk Milletinin bir parçasıyız, bunu bileceğiz” dedi.
İnce’nin konuşması partililerce sık sık, “Yalova seninle gurur duyuyor” sloganları ile kesildi. Partililer CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce ile resim çektirebilmek içinde adeta bir birleri ile yarıştılar.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.