Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İnce’den Önerge Yağmuru

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından YÖK Başkanlığı'na atanan Yusuf Ziya Özcan'ın Pollmark adlı araştırma şirketinin kurucusu olduğunu belirten Muharrem İnce, bu şirketin AKP'ye yakınlığı ile bilindiğini ve AKP adına araştırmalar yaptığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2007 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Pollmark adlı araştırma şirketinin 2003 yılında kurulduğunu, kurulduğu gündem bugüne kadar kamu kurum ve kuruluşlarını hizmet sattığını iddia eden CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde "AKP hükümetleri döneminde kamu kurum ve kuruluşları tarafından Pollmark adlı araştırma şirketine toplam ne kadar para ödendiğini" öğrenmek istedi.

İnce, YÖK Başkanlığı görevine atanan Yusuf Ziya Özcan’ın kurucusu olduğu Pollmark adlı araştırma şirketinin Ekim-Kasım 2003 tarihinde "TBMM Araştırması" yaptığını söyleyerek TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından yanıtlanmasını istediği önergesinde, "TBMM araştırması içimin Pollmark adlı şirkete herhangi bir ücret ödenmiş midir? Ödenmiş ise, bu ödeme hangi harcama kaleminden yapılmış ve bu ödemenin miktarı nedir?" sorularına yer verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yanıtlanmasını istediği bir diğer soru önergesinde ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda bir yönetim kaosu bulunduğunu iddia eden İnce, Vekaletle görev yapan yöneticileri TBMM Gündemine taşıdı.

İncenin önergeleri şöyle;
“Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül tarafından YÖK Başkanlığı görevine atanan Yusuf Ziya Özcan’ın kurucusu olduğu Pollmark adlı araştırma şirketinden partiniz Genel Merkezi’nin hizmet satın aldığı bilinmektedir. Bununla birlikte 2003 yılında kurulan bu şirketten kimi kamu kurum ve kuruluşları da hizmet satın almıştır. Radyo Televizyon Üst Kurulu, “Televizyon İzleme Eğilimi Araştırması” verilerinin analizi ve raporlaştırılması sürecinde Kırıkkale Üniversitesi öğretim elemanlarından Dr. İbrahim Dalmış’tan (Pollmark adlı şirketin diğer kurucusu) ve saha uygulaması, denetleme işlemleri ve bilgi işlem sürecinde Pollmark Araştırma Şirket Müdürü Murat Karan’dan danışmanlık hizmeti almıştır. Yine aynı şekilde, Yenimahalle Belediyesi tarafından Pollmark adlı araştırma şirketine “Yenimahalle İlçesi Toplumsal Göstergeler ve Belediye Performansı Araştırması” yaptırdığı basına yansıyan haberlerde yer almıştır. 58., 59. ve 60. Cumhuriyet Hükümetleri döneminde hangi kamu kurum ve kuruluşları Pollmark adlı Araştırma şirketinden hizmet satın alma yoluna gitmiştir?
Bu hizmet satın almaları hangi yolla yapılmıştır? İhale yapılmış mıdır? İhale yapılmamış ise, ihale yapılmamasının gerekçesi nedir?

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından bu şirkete ödenen toplam para miktarı nedir?”
ince’nin diğer önergesi ise TBMM Başkanı Sayın Köksal Toptan tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim. 11.12.2007

“Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül tarafından YÖK Başkanlığı görevine atanan Yusuf Ziya Özcan’ın kurucusu olduğu Pollmark adlı araştırma şirketinin Ekim-Kasım 2003 tarihinde “TBMM Araştırması” yaptığı bilinmektedir.
1- Pollmark adlı şirket tarafından yapılan bu araştırma TBMM’nin isteği üzerine mi yapılmıştır? TBMM’nin bu yönde bir isteği olmuşsa, bu araştırma için bu şirketi tercih etmesinin gerekçesi nedir? Bu araştırma için hizmet satın alma hangi usulle yapılmıştır?
2- Bu araştırma için Pollmark adlı şirkete herhangi bir ücret ödenmiş midir? Ödenmiş ise, bu ödeme hangi harcama kaleminden yapılmış ve bu ödemenin miktarı nedir?”

Diğer bir öenrgesi ise Kültür ve Turizm Bakanı Günay’a verdi.
Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim. 11.12.2007
“Kültür ve Turizm Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun’un “Müsteşar ve Müsteşar Yardımcıları” başlıklı 6. maddesinin son fıkrasında “Müsteşara yardımcı olmak üzere en çok dört Müsteşar Yardımcısı görevlendirilebilir” hükmü bulunmaktadır. Buna rağmen, mahkeme kararı ile göreve gelen Müsteşar Yardımcısı ile birlikte 5 Müsteşar Yardımcısı bulunduğu bilinmektedir.
30.11.2007 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan atama kararı ile yaklaşık 8 aydır Bakanlığınız Teftiş Kurulu Başmüfettişi Mustafa Atalar tarafından vekalet ile yönetilen Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne Doç. Dr. Ayşenur İslam atanmıştır.
Bakanlığınızın internet sitesinde yayınlanan Protokol Listesi’nde Ayşenur İslam Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Vekilliği görevini, Güzel Sanatlar Genel Müdür Vekilliği görevini Mustafa Atalar’ın yürüttüğü görülmektedir.
Müsteşar Yardımcısı sayısını Bakanlığınız Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile ne zaman uyumlu hale getireceksiniz?
Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi iken Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevine atanan Ayşenur İslam neden Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü görevini yürütmektedir? Kendisinin hizmetine Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’nde ihtiyaç var ise, kararnamesi neden o genel müdürlük için çıkmamıştır?
Ayşenur İslam’ın Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevine atanmasında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olan Bakanlığınız eski Müsteşarı Mustafa İsen’in herhangi bir önerisi, telkini etkili olmuş mudur?
Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevine Bakanlık dışından asaleten atanmış bir Genel Müdür var iken, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevinin vekaleten Bakanlığınız Teftiş Kurulu üyesi bir Başmüfettiş tarafından yürütülüyor olmasının, o Genel Müdürlükte süren soruşturmalar ile bir ilgisi var mıdır?
Bakanlığınızda bulunan bu yönetim kaosuna ne zaman son vereceksiniz?
Bakanlığınızın görevden alma, görev yeri ve unvanı değişikliği işlemlerine karşı İdare, Bölge İdare Mahkemeleri ile Danıştay tarafından verilmiş olan yürütmeyi durdurma ve/veya iptal kararlarından uygulanmayan var mıdır? Var ise bu kararlar hangi bürokratlar ile ilgilidir? Mahkeme kararlarının uygulanmamasının gerekçesi nedir?
Anayasa’nın ve ilgili kanunların yargı kararlarının uygulanmasını emreden hükümlerine rağmen, yargı kararlarının uygulanmıyor olması temel hak ve hürriyetlerin garantisi olan hukuk devleti ilkesi ve dolayısıyla demokrasi ile bağdaşmakta mıdır?” şeklinde ki önergelerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Köksal Toptan ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından yanıtlanmasını istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.