Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski Başkan Oral, Fazlaca'ya Tepki Gösterdi

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca'nın, sosyal medya hesaplarından paylaştığı borç tablosu, eski Belediye Başkanı Dr. Metin Oral tarafından tepkiyle karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Eski Başkan Oral, Fazlaca'ya Tepki Gösterdi

Altınova Belediye Başkanı Yasemin Fazlaca, seçildikten sonra belediyenin toplam borcunun 172 milyon 23 bin 716 lira ve Belediye şirketi ALBEL'in ise 124 milyon 675 bin 937 lira borcu olduğunu açıklamıştı. Toplam borcun 296 Milyon 699 Bin lira olduğunu belirten Fazlaca, bu durumun endişe verici olduğunu ifade etmişti.

4 dönem Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Dr. Metin Oral ise yazılı bir açıklama yaparak borç tablosunun eksik ve yanıltıcı olduğunu savundu. Oral, belediyenin alacaklarının da hesaplara dahil edilmesi gerektiğini ve Haziran 2024'te belediyeye ciddi miktarda gelir gireceğini iddia etti.

Oral'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi, "Bugün, Altınova Belediyesi'nin belediye borç tablosu yayınlanmıştır. Tabloya göre; Altınova Belediyesi'nin toplam borcu 172 milyon 23 bin 716 lira olarak açıklanmıştır. Ancak belediyenin alacağı konusunda bir bilgi verilmemiştir. Öte yandan; Altınova Belediyesi'ne Haziran 2024 itibariyle kazandırılacak olan ekstra gelirlerle, bahsedilen borçların üstünde gelir belediye kasasına girecektir. Belediyemizin şirketi ALBEL ile ilgili tabloda 124 milyon 675 bin 937 lira borç gösterilmiştir. Ancak, ALBEL'in alacakları konusunda da bir bilgilendirmede bulunulmamıştır. ALBEL'İN piyasalardan 102 milyon 476 bin 449 lira alacağı bulunmaktadır. Ayrıca, borçlarından 34 bin 916 bin liralık kısmı yapılandırılarak vadesi henüz gelmemiştir."

Oral'ın bu açıklamaları, borç tartışmasını yeniden alevlendirdi. Fazlaca'dan ise konuya dair henüz bir açıklama gelmedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.