Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Engelli Gündüz Bakım Yaşam Merkezi Kurulacak”

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, engelliler ve engelli ailelerini yakından ilgilendiren dev bir projeyi hayata geçireceklerinin müjdesini verdi. Projesinin ve finansmanının hazır olduğunu duyuran Tutuk, “Engelli Gündüz Bakım Yaşam Merkezi Yalova’ya hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2024 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2024 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Engelli Gündüz Bakım Yaşam Merkezi Kurulacak”

Yalova Belediyesi sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sunmayı sürdürüyor. Bu çerçevede engelli bireylere yönelik hizmetleri ile göz dolduran Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, hayata geçirilecek projelerde de engellileri unutmadı. Tutuk Mustafa Kemal Paşa Mahallesi sınırları içerisinde yer alacak olan bin 335 metrekare alanda kurulacak olan Engelli Gündüz Bakım Yaşam Merkezi’nin müjdesini verdi. Merkezde engelli bireylere ve ailelerine yönelik bir çok hizmetin verileceğini ifade eden Tutuk, “Yalova’yı sosyal belediyecilik anlayışı ile biz tanıştırdık. Bunu da çok önemsiyoruz. Biz bu anlayışımız gereği engelli kardeşlerimizi hiçbir zaman unutmuyoruz. Projelerimizle de onların ihtiyaçlarını karşılamak adına adımlar atıyoruz. Engelli birey olan ailelerin ne gibi sıkıntılar çektiklerini biz çok iyi biliyoruz. Engelli kardeşlerimizin de ailelerinin de nefes almasını sağlayacak bir proje geliştirdik. Engelli Gündüz Bakım Yaşam Merkezi’ni ilimize kazandırıyoruz. Projemiz de finansmanı da hazır. Her zaman söylediğimiz gibi biz Yalova’ya hayal satmıyoruz. Ayağı yere basan amacına ve hedefine ulaşan projelerle halkımızın karşısındayız. Bu merkezimiz Mustafa Kemal Paşa Mahallemizde yer alacak. Seçimin sonrasında bu projenin yapımına başlayacak ve kısa süreler içerisinde halkımızın hizmetine sunacağız. Bin 335 metre kare toplam alanda yer alacak olan merkezimizde engelli kardeşlerimize Psikososyal destek, rehberlik, danışmanlık ve özel eğitim vereceğiz.” dedi.

Aileler de bu proje ile nefes alacak
Engelli bireylerin ailelerine de kendilerine zaman ayırma fırsatı verecek proje ile ilgili bilgi vermeyi sürdüren Tutuk, “Ayrıca evinde engelli birey bulunan aileler onları emanet edecek güvenli bir ortam bulamadıklarından çıkıp bir gezme fırsatı bile bulamıyorlar. Bu merkez engelli ailelerine de nefes alma fırsatı tanıyacak. Ailelerimiz engelli bireylerimizi tam gün ya da yarım gün ya da seanslı olarak gündüz Yaşam Merkezimize gönül rahatlığı ile emanet edebilecekler. Biz de bu merkezde uzman ekiplerimizle engelli bireylerimize kendi öz evladımız gibi bakacağız.” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.