Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbeciler Yargılanıyor

AKP Yalova Milletvekili Temel Coşkun, 12 Eylül darbesini gerçekleştiren Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yargılanmaya başlamasına ilişkin yaptığı açıklamada “Türkiye tarihinde ilk kez gerçekleştirilmiş bir darbeden hesap sorulmaya başlanmıştır” de

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Darbeciler Yargılanıyor

Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada Evren ve Şahinkaya’nın yargılanmaya başlandığı 4 Nisan 2012 tarihinin Türk demokrasi tarihinin kilometre taşlarından biri olarak tarihe geçtiğini söyledi. 12 Eylül yargılanmasının sadece sembolik değil aynı zamanda somut sonuçları olacak bir yargılama olduğuna vurgu yapan Coşkun, “Bundan sonra Türkiye'de kimse darbe yapmaya cesaret edemeyecek, herkes cuntacılığın devlete karşı eylemli kalkışma suçu oluşturduğunu anlamış olacaktır. Bu dava, darbe suçunun zaman aşımına uğramayacağını, aradan kaç yıl geçerse geçsin darbecilerin affedilmeyeceğini apaçık göstermiştir” dedi.



Demokrasi Bayramı

Coşkun, sürecin yapılan referandumla başladığını ifade ederek şöyle devam etti:
“ O referandum sürecinde ben de İl Başkanı olarak görev yapmaktaydım ve Yalova halkımıza bu oylamada verilecek evet oyunun Türkiye için ne kadar hayati önemde olduğunu gece gündüz demeden anlatmaya çalıştık. Ve neticede bu millet her zaman olduğu gibi demokrasiye ve değişime omuz vermiş; korku politikalarını, her türlü vesayeti ve statükoyu ise reddetmiştir. O günlerde dediğimiz gibi, Yalova’mız da sandıktan evet sonucunu çıkartarak demokrasi bayramını ilan etmiştir.
Yalova’da muhalefet ise o referandumda maalesef yine kötü bir sınav vermiş, bozuk demokrasi siciline bir yenisini daha eklemiştir”



İnce ve Okuyan’a Taş

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce’nin o dönemki sözlerini hatırlatan Milletvekili Temel Coşkun, “Biz Muharrem İnce’den, işkencede öldürülen Cemil Kırbayır'ın annesi, "Benim oğlumu niye getirmedin? Senin ocağın da söne Kenan Evren!" diye seslenen, 104 yaşındaki Berfo Ana’nın acı hatırasına saygı duymasını beklerdik” diye konuştu. Aynı şekilde referandumda karşı çıkan Yaşar Okuyan’ın da davaya müdahil olmak için dilekçe verdiğini hatırlatan Temel Coşkun, “Sayın Başbakanımızın dediği gibi, 12 Eylül halk oylaması öncesinde ittifak halinde AK Parti’ye muhalefet ve hakaret edenler, bizi yalan söylemekle itham edenler, bugün bütün söylediklerini yutmuşlar ve mahcup bir eda ile mahkeme kapısında sıraya girmişlerdir. Bu ülkede muhalefet sadece laf üretirken, AK Parti yine icraat üretmeye devam etmektedir” dedi.
Coşkun, 12 Eylül anayasası yerine milletin kendi anayasasını yapacağını da sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.