Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Coşkun, “Kriz Bizi Etkilemez Söylemini Doğru Bulmuyorum”

6ncı Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı’nın açılışına katılan Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun ekonomik krizle ilgili Başbakan ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Çelik'in açıklamalarını eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Coşkun, “Ekonomik krizle ilgili bize bir şey olmaz yönündeki ifadeleri yanlış buluyorum. Gerçeği doğru söylemek lazım” dedi.

Bu yıl 6ncı kez kapılarını aralayan Yalova Süs Bitkileri İhtisas Fuarı’nın açılışı Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun, Yalova Valisi Yusuf Erbay ve Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Başkanı Lütfullah Akıncı tarafından yapıldı. Fuarın açılışın sonrasında standları gezen Coşkun üreticilerden bilgiler aldı. Çiçekleri uzun uzun inceleyen Coşkun ardından yaşanan Global krize yönelik açıklamalarda bulundu. Hükümetin yaptığı “Bize bir şey olmaz” yönündeki açıklamalarını doğru bulmadığını dile getiren getiren Coşkun, “Dünyanın en güçlü ekonomisi olan ABD’de meydana gelen bir fırtına tabi ki Türkiye’yi de etkileyecektir. Ama bu fırtına önce finansal kriz olarak ortaya çıktı. Bunun ekonomik krize dönüşmemesini temenni ediyorum. Avrupa ve Amerika’nın aldığı tedbirlerle önlemeye çalışıyorlar.



Hükümete Kriz Eleştirisi

Türkiye gelince bize bir şey olmaz yönündeki ifadeleri ben yanlış buluyorum. Bu açıklamalar güven sağlayacağı yerde güvensizlik ortamına sürükler. Oysaki gerçeği doğru söyleyip, ne tür tedbirler aldığımızı açıklamak daha doğru olur. Onun için bu olayda bana göre en önemli unsur halkın ve iş dünyasının paniğe kapılmamasıdır. O nedenle aklıselim toplum liderlerinin doğruyu konuşmasında yarar görüyorum” dedi.



Gerçeği Doğru Söylemek Lazım

Hükümetin sanayi politikasına da değinen Coşkun, ihracatın %92 sinin sanayi ürünlerinden oluştuğunu vurguladı. Sürdürülebilir büyümenin en önemli lokomotiflerinden birisinin sanayi olduğuna dikkat çeken Coşkun, ”Şu anda ekonomide övündüğümüz birkaç husus var bir tanesi sürdürülebilir büyüme. Sürdürülebilir büyüme 2 yıldır biraz azaldı ama bunu sağlayan başta sanayi. İkincisi ihracatımız 130 milyar doları geçti. İhraç ettiğimiz malların %92’si sanayi ürünü. Tabi işsizlik dalgalanıyor ama işsizlikte de bazı olumlu gelişmeler var. Orada da sanayi başı çekiyor onun için sanayiden vaz geçemeyiz. Hükümetin sanayi politikasını önde tutmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.