Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel Oldu

CHP Parti Meclisi, 31 Mart yerel seçimlerinde Yalova’da il merkezi ve 2 ilçe, 1 belde belediye başkan adaylarını belirledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürel Oldu

Buna göre, CHP’nin Yalova Belediye Başkan adayı, eski il başkanı ve şehir planlamacısı Mehmet Gürel oldu. Çiftlikköy, Altınova ve Subaşı’nda da adaylar belli oldu.

CHP Parti Meclisi, 31 Mart yerel seçimlerinde 242 belediye başkan adayını daha açıkladı. Parti Sözcüsü Deniz Yücel, yaptığı açıklamada, 6 büyükşehir, 15 il, 189 ilçe ve 33 belde belediye başkan adayının belirlendiğini duyurdu.

Yalova’da ise, CHP’nin belediye başkan adayı, partinin eski il başkanı ve şehir planlamacısı Mehmet Gürel oldu. Gürel, son genel seçimlerde 2. sıra milletvekili adayı olarak gösterilmiş, ancak seçilememişti. Gürel’in adaylığı, CHP içinde memnuniyet oluşturdu.

CHP, Yalova’nın ilçe ve belde belediye başkan adaylarını da açıkladı. Buna göre, Çiftlikköy Belediye Başkan adayı Adil Yele, Altınova Belediye Başkan adayı Yasemin Fazlaca, Subaşı Belde Belediye Başkan adayı ise Turan Canbay oldu.

CHP Yalova İl Başkanı Erdem Doğancı, yaptığı açıklamada, parti meclisinin aldığı karara saygı duyduklarını, adayların hepsinin başarılı ve tecrübeli isimler olduğunu, Yalova’yı hak ettiği hizmete kavuşturmak için çalışacaklarını söyledi. Doğancı, “CHP, Yalova’da güçlü bir kadro ile seçime giriyor. Adaylarımız, partimizin ve halkımızın güvenini boşa çıkarmayacaklardır. Yalova’yı daha yaşanabilir, daha modern, daha demokratik bir kent yapmak için mücadele edeceğiz. Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum.” dedi.
Mehmet Gürel Kimdir?

Mehmet Gürel, 1975 yılında Yalova'da dünyaya geldi. Yalova Lisesi’nden sonra eğitim hayatına İstanbul Teknik Üniversitesi'nde devam etti. İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlamasını bitirdi.

Mehmet Gürel, 2005-2015 yılları arasında Yalova Ticaret Odası’nda Meclis Başkanlığı yaptı. 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Aday adayı olmuş ancak Vefa Salman karşısında aday gösterilmemişti. Gürel, 2014-2018 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yaptığı sırada görevinden istifa edip, CHP Yalova 3. sıra Milletvekilli aday oldu.  2020 yılında CHP Yalova İl Kongresi’nde İl başkanı oldu. 2023 Genel seçimlerinde İl Başkanlığı görevinden istifa edip Milletvekilli aday adayı olan Gürel partisi tarafından ikinci sıra milletvekilli adayı olarak gösterildi. Gürel, evli ve bir kız çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.