Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’nin 86 ncı Kuruluş Yıldönümü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve İl Başkanı Özcan Özel, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 86. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle ortak bir mesaj yayınladılar.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2009 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

İnce ve Özel’in mesajı şöyle; “Cumhuriyet Halk Partisi, ayrıcalıkları olan bir partidir. Ulusal mücadele içinde doğmanın Atatürk tarafından kurulmanın onurunu taşıyan Cumhuriyetin kurucusu, devrimlerin sahibi ve uygulayıcısı, Türkiye’nin en köklü partisidir.

Siyasi partilere kimlik kazandıran o partinin kurulma sürecidir. Cumhuriyet Halk Partisi dünya siyasi tarihinde özgün bir kuruluş süreci olan, bağımsızlık savaşının cephesinde kurulmuş bir siyasi partidir. Bu yönüyle Cumhuriyet Halk Partisi siyaset literatüründe tek örnek olarak gösterilmektedir.

CHP, 5 yıldızlı otellerin resepsiyon salonlarında medya patronlarının desteğiyle kurulan, yurt dışı merkezli düşünce kuruluşlarının çalışma salonlarında yapılan kulislerin ülkemiz siyasetine armağan ettiği siyasi partilerin asla sahip olmayacakları bir onurun sahibidir.

Bizim için 9 Eylül bu onuru paylaşmanın günüdür.

Milli Mücadelenin sonucunda Kuvayi Milliye’nin devamı olarak kurulan Cumhuriyet Halk Partisi, bağımsızlığımızın, milli birliğimizin ve ulusal kimliğimizin teminatıdır.

Bağımsızlık, çağdaşlaşma, kalkınma, milli birlik, ulusal kimlik gibi kavramlarla kavgası olanlara karşı Türkiye’nin tek direnç noktası Cumhuriyet Halk Partisidir.

Son günlerde; milli birliğimize ve ulusal kimliğimize tehdit oluşturan açılım süreçleri konuşuluyor. Cumhuriyet Halk Partisi, tarihinin yüklediği görevle bu sürece katkı vermemiş ve vermeyecektir.

CHP’nin kapısını çalmaktan söz edenler de, CHP’nin kapısında Milli Mücadelenin, Kuvayi Milliyenin, Erzurum ve Sivas Kongrelerinin ve bu toprakların yetiştirdiği en büyük devrimci olan Mustafa Kemal Atatürk’ün olduğunu ve onlar sayesinde elde ettiğimiz ulusal kimliğimizi unutmamalılar.

CHP; kurulduğu günden bugüne kadar geçen 86 yıllık tarihinde, ülkemizin bağımsızlığı, çağdaşlaşması, kalkınması, yurttaşlarımızın refahı, mutluluğu için mücadele vermiş ve vermeye devam eden bir siyasi partidir.

Türkiye Cumhuriyeti’ni kuruluş felsefesinden ve rotasından uzaklaştırmaya çalışan, ekonomide bir “yalan rüzgarı” dönemi yaşatan, sosyal devleti aşındırıp iane devletine dönüştüren, hukuk devleti ilkesini sürekli ihlal eden, yargı reformu adı altında yargıyı ele geçirme amacı güden, açılım süreci adı altında milletimizi bölen bir iktidara karşı Cumhuriyet Halk Partisi’ne büyük görev düşmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisinin 86. kuruluş yıldönümünde bizler, devraldığımız mirası korumak halkımızın, özgürlük, eşitlik, refah talebini karşılamak ve paylaşmak, önceki CHP kuşaklarının harcına bazen kendi yaşamlarını katarak yücelttiği misyonu yarınlara taşımak ve yüceltmekle karşı karşıyayız.

Daha nice 86 yıla, bu misyonun altı oklu bayrağını taşıyacağımıza olan inancımızı belirtiyor, bütün Cumhuriyet Halk Partililerin ve gönüldaşlarının 86. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz.

Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi…

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti…”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.