Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’de İlk Aday Adayı Tangürek

2015 genel seçimlerine az bir zaman kala Yalova’dan milletvekili aday adayı açıklaması ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) geldi.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2015 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
CHP’de İlk Aday Adayı Tangürek

Geçen dönem merkez ilçe başkanlığı yapan ve Yalova’da eğilim yoklaması için Ankara’ya yürüyen Burçin Tangürek örgütüne yeni yıl mesajı atarak milletvekilliği aday adaylığını duyurdu

Örgüt vurgusuyla ve parti içi demokrasi söylemleriyle ön plana çıkmış olan Tangürek, yerel seçimlerden önce Belediye Başkan adayının ve meclis üyelerinin ön seçimle belirlenmesini istediği için il başkanı ve Milletvekili Muharrem İnce tarafından düşürülmüştü. Yaklaşık bir hafta önce de örgütünün yeni yılını kutlayıp çınar tohumu göndererek ince bir jest yapan Burçin Tangürek ön seçim olduğu takdirde en güçlü aday adaylarından biri. Burçin Tangürek’in Genel Merkezle de diyaloglarının iyi olduğu biliniyor.



Burçin Tangürek Kimdir?

İş Bankası emeklisi Yüksel Bey ve ev hanımı Tuna Hanım'ın ikinci oğlu olarak 1974 yılında Adapazarı'nda doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Yalova'da tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi mezunu Harita Mühendisi. Öğrenci kulüplerinde ve emek platformlarında aktif roller üstlendi. CHP örgütlerinin çeşitli kademelerinde emek verdi. Gençlik Kolları, İl Yönetim Kurulu üyeliği, Kültür Komisyonu Başkanlığı yaptı. 2012 kongrelerinde Yalova Merkez İlçe Başkanı seçildi. 2014 Yalova Merkez Belediyesi’nin kazanılmasında stratejik çalışmaları sayesinde parti oylarında anlamlı yükselme oldu. Tangürek, oligarşi ve feodal yapı ile mücadelesini evrensel sol değerlere olan inancı ile sürdürmektedir. Burçin Tangürek, Mahir adında bir evlat sahibidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.