Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Becan, 484. Uluslararası manisa mesir macunu festivali’ne katıldı

Bu yıl 484’ncüsü düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’ne katılan CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan festivale katılanlara Mesir macunu attı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2024 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2024 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Becan, 484. Uluslararası manisa mesir macunu festivali’ne katıldı

CHP Yalova Milletvekili Tahsin Becan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile birlikte, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer alan ve bu yıl 484’üncüsü düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’ne katıldı. Festival, Cumhuriyet Meydanı’ndan mehter marşları eşliğinde başlayan yürüyüşle renkli görüntülere sahne oldu. Tahsin Becan, Özgür Özel ve diğer CHP’li vekiller, vatandaşlara mesir macunu dağıtarak festivale coşku kattılar. Osmanlı İmparatorluğu’ndan günümüze uzanan bu önemli festivalde yer almaktan gurur duyduğunu belirten Becan, halkın gösterdiği ilgi karşısında mutluluklarını ifade etti.
Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 484. kez kapılarını açarak ziyaretçilerini ağırladı. UNESCO’nun ‘İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası’ listesinde yer alan bu festival, Manisa’nın tarihi ve kültürel zenginliklerini sergilemektedir. Festival, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile birlikte başlayıp, tarihi Sultan Camii’nin kubbe ve minarelerinden mesir macunu saçımı ile sona erdi. Festival kapsamında, 7 ton mesir macunu halka saçıldı ve şehzadelik dönemini Manisa’da geçiren Osmanlı padişahları, Hafsa Sultan ve Merkez Efendi’yi canlandıran tiyatrocuların katılımıyla kortej yürüyüşü yapıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.