Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu’ndan Terörle Mücadele Formülü

Bursa’ya gitmek üzere Pendik’ten hızlı feribotla Yalova’ya gelen Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu partililer tarafından karşılandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Burada terörle mücadele konusunda uygulanması gereken formülü açıklayan Yazıcıoğlu, Irak düzlüklerinde bir güvenlik şeridi oluşturulması gerektiğini ve Türkiye’nin kendi uydusu ile sınırları gözetlemesi gerektiğini söyledi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu Bursa’daki bir programa katılmak üzere İstanbul’dan İDO’ya ait feribotla Yalova’ya geldi. Burada BBP Yalova İl Teşkilatı Başkanı Ahmet Ayhan ve il yöneticileri ile partililer tarafından sloganlarla karşılanan Yazıcıoğlu terörle ilgili yöneltilen bir soruyu cevaplandırdı. Terörün yumuşak tedbirlerle önlenemeyeceğini dile getiren Yazıcıoğlu terörle mücadele formülünü açıkladı. Irak düzlüklerinde bir güvenlik şeridinin oluşturulmasının gerekli olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, “Terörü kurutmak ve tamamen etkisiz hale getirebilmek için gerekli olan sosyal ekonomik ve hukuki tedbirleri yeterince alamadıkları gibi teröristle mücadelede de ciddi zafiyetler gösterildi. Bunlar yapılmamış olsaydı bugün bu acı olaylarla karşı karşıya kalmazdık. Terör yumuşak tedbirlerle önlenemez. Bugün ki Irak sınırları savunmaya müsait değil. Ben her şeye rağmen iddiamı sürdürüyorum. Savunmaya müsait olabilmesi için Irak’ın düzlüğünde mutlaka bir güvenlik şeridi oluşturulması gerekiyor. Bunu ne pahasına olursa olsun Türkiye yapmalıdır. 1946 yılında Irak’la yaptığımız anlaşmada bu imkan zaten var. Bugün o anlaşmanın bütün gerekleri ortaya çıkmıştır. Bunun gereğini Türkiye yapmalıdır. Ayrıca bir uydu kiralayarak bizim sınırlarımızı kendi uydumuzla takip etmeliyiz. Kendi uydumuzdan mayın taramalarını yapmalıyız. Teknik imkanlarla birlikte ciddi bir istihbarat elde etme organizasyonu yapılmalı. İstihbaratlar arasında sağlıklı bir sağlıklı bir koordinasyon ve değerlendirme merkezi kurulmalı. Mobil birlikler ve hareketli timlerle terör örgütü nerdeyse yurtiçi ve yurtdışı gözetmeden orda etkisiz hale getirilmeli. Bu karalılığı göstermeliyiz. Terör örgütünün üst düzey elemanlarına teslim olmadıkları sürece kesinlikle idam cezası getirilmelidir. Bunları yapacak hukuki tedbirleri bir an evvel almak zorundayız” dedi.

Yazıcıoğlu partililerle bir hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra karayoluyla Bursa’ya geçti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.