Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Sağlık İl Müdürlüğü Mobil Komuta Aracı’nı Filosuna Kattı

Yalova Sağlık İl Müdürlüğü filosuna kattığı, 4x4 Mobil Komuta Aracı ile afet ve olağan dışı durumlarda olay yeri yönetimi yapabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2024 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2024 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova Sağlık İl Müdürlüğü Mobil Komuta Aracı’nı Filosuna Kattı

Yalova Sağlık İl Müdürlüğü, ilde meydana gelebilecek afet ve olağan dışı durumlara karşı hazırlıklarını artırdı. İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi koordinasyonu ile Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen 4x4 Mobil Komuta Aracı’nı araç filosuna kattı. Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray, yaptığı açıklamada, Mobil Komuta Aracı’nın afet ve olağan dışı durumlarda sağlık hizmetlerinin koordinasyonu ve iletişimi için önemli bir araç olduğunu söyledi. Eray, “Mobil Komuta Aracı, 4x4 hareket kabiliyetine sahip, içerisinde telsiz, internet ve otomatik uydu anteni gibi iletişim imkânlarıyla ihtiyaç duyulan tüm teknolojik donanıma sahip bir araçtır. Bu araç ile afet durumlarında iletişim kesilmesi problemleri olması halinde mobil komuta merkezi olarak kullanabileceğiz. Ayrıca, araçta olası afet durumlarında görevli personelin ihtiyaçları için açılıp kapanabilen yataklar da bulunmaktadır.” dedi.

Eray, Mobil Komuta Aracı’nın afet ve olağan dışı durumlarda kullanılmak üzere hazır hale getirildiğini belirterek, “Bu araç ile ilimizde meydana gelebilecek afet ve olağan dışı durumlarda olay yeri yönetimi yapabilecek, sağlık hizmetlerini daha kapsamlı ve hızlı bir şekilde verebileceğiz. Bu araç, ilimizdeki sağlık hizmetlerinin kalitesini ve güvenliğini artıracaktır.” diye konuştu.

Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray, araç filosunu güçlendirmelerinde desteklerini esirgemeyen Sağlık Bakanlığı, İl Özel İdaresi ve Yalova Valiliği’ne teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.