Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Bir İlke İmza Attı

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarihinde ilk kez kapalı (Omuz Artroskopik) omuz ameliyatı gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2024 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2024 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Bir İlke İmza Attı

51 yaşındaki D.B. adlı kadın hasta, uzun zamandır sağ omuzunda ağrı, hareket kısıtlığı ve geceleri ağrı nedeniyle uyuyamama şikayetleri ile Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkiklerde omuz liflerinde kopma olduğu tespit edildi. Medikal tedaviye rağmen şikayetleri geçmeyen kadın için hastane tarihinde ilk olacak kapalı (Omuz Artroskopik) omuz ameliyatı kararı alındı. Başhekim Yardımcısı Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Seçkin Özcan tarafından yapılan ameliyat başarıyla sonuçlandırıldı. Başarılı ameliyatın ardından hastanın durumunun gayet iyi olduğu ve yakın zamanda günlük yaşamına dönebileceği bildirildi.

Spor yaralanmaları ve artroskopik cerrahiler ile özel ilgilenen Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Seçkin Özcan tarafından tamamen kapalı teknikler kullanılarak Yalova genelinde ilk defa yapılmaya başlanan artroskopik rotator cuff onarım ameliyatları sayesinde hastaların çevre illere sevk gerekliliği ortadan kalkmış oldu.
Rotator Cuff Sendromu Nedir?

Rotator Cuff Sendromu, omuz ekleminde yer alan ve hareketi sağlayan tendonların zedelenmesi veya yırtılması sonucu ortaya çıkan bir yaralanmadır. Omuzda ağrıya, hareket kısıtlılığına ve güçsüzlüğe neden olan Rotator Cuff sendromu'nun iki temel nedeni yaralanma ve tendonlardaki yaşa bağlı yıpranmadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.