Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova’da Sağlık Hizmetlerine İlgi Arttı

Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray, 2022 yılında Yalova’da sağlık hizmetlerine yapılan başvuru sayılarını ve gerçekleştirilen sağlık faaliyetlerini kamuoyu ile paylaştı. Dr. Eray, Yalova’da sağlık hizmetlerinin kalitesinin ve erişilebilirliğinin arttığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2023 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova’da Sağlık Hizmetlerine İlgi Arttı

Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray geçtiğimiz yılın sağlık verilerini paylaştı. Eray 2022 yılında Yalova Sağlık İl Müdürlüğü’ne bağlı kamu ve özel sağlık tesislerinde toplam 2 milyon 345 bin 678 hasta başvurusu yapıldığını ve bu başvuruların 1 milyon 876 bin 432’sinin ayaktan, 469 bin 246’sının yatarak tedavi edildiğini söyledi.

Dr. Eray, ayrıca acil sağlık hizmetleri kapsamında toplam 37 bin 495 vakaya müdahale edildiğini ve kentsel alanlardaki tüm vakaların yüzde 94,5’ine ilk 10 dakikada, kırsal alanlardaki tüm vakaların yüzde 99,5’ine ilk 30 dakika içerisinde ulaşıldığını ifade etti.

Halk sağlığı hizmetleri kapsamında da aile hekimliklerinde gerçekleştirilen toplam muayene sayısının 1 milyon 230 bin 607 olduğunu da belirten Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray, aile hekimliklerinde anne-bebek sağlığı hizmetleri, yetişkin taramaları, aşı hizmetleri ve bebek-çocuk taramalarının da başarıyla yürütüldüğünü kaydetti.

Eray, hastane hizmetleri kapsamında da 2022 yılında acil servis başvuru sayısının 695 bin 44 olduğunu bildirdi. Dr. Eray, toplamda gerçekleştirilen poliklinik muayene sayısının 3 milyon 206 bin 369, ameliyat sayısının 40 bin 67, doğum sayısının 3 bin 392 olduğunu söyledi. Dr. Eray, ayrıca tıbbi görüntüleme hizmetlerinde de toplam 704 bin 672 işlem yapıldığını açıkladı.

Sağlık hizmetleri kalite ve akreditasyon hizmetleri kapsamında da Yalova’da 5 sağlık kuruluşunun Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) denetimine girdiğini ve başarıyla akredite olduğunu duyuran Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray, akredite olan sağlık kuruluşlarının Yalova Devlet Hastanesi, Çiftlikköy Devlet Hastanesi, Çınarcık Devlet Hastanesi, Altınova Devlet Hastanesi ve Armutlu Devlet Hastanesi olduğunu belirtti.

Sağlık turizmi hizmetleri kapsamında da Yalova’da 2022 yılında toplam bin 234 yabancı hastanın tedavi edildiğinin de altını çizen Eray, bu hastaların bininin özel hastanelerde, 234’ünün kamu hastanelerinde tedavi gördüğünü ve tedavi edilen yabancı hastaların ülke dağılımının Almanya, Azerbaycan, Irak, İran, Rusya, Bulgaristan, Yunanistan, Suriye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi ülkelerden geldiğini söyledi.

Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray, son olarak evde sağlık hizmetleri kapsamında da Yalova’da toplam 2 bin 848 hastaya evde sağlık hizmeti verildiğini ve bu hastaların ihtiyaç duymaları halinde hastaneye nakledilerek ileri basamak sağlık hizmetine ulaştırıldığını ifade etti. Eray, Yalova’da sağlık hizmetlerinin kalitesinin ve erişilebilirliğinin arttığını belirterek, sağlık çalışanlarına ve vatandaşlara teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.