Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Serviks Kanseri Taramaları Ücretsiz Yapılıyor

Yalova Sağlık İl Müdürlüğü, serviks kanseri (rahim ağzı kanseri) taramalarının ücretsiz olarak yapıldığını ve Ocak ayı boyunca farkındalık etkinlikleri düzenleneceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Serviks Kanseri Taramaları Ücretsiz Yapılıyor

Yalova Sağlık İl Müdürlüğü, serviks kanseri taramalarının Yalova’daki Aile Sağlığı Merkezleri, Toplum Sağlığı Merkezleri, Sağlıklı Hayat Merkezleri, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM) ile Mobil Tarama Araçlarında ücretsiz olarak yapıldığını açıkladı. Serviks kanseri, cinsel yolla bulaşan Human Papilloma Virüs (HPV) enfeksiyonu nedeniyle gelişen ve kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biridir.

Sağlık İl Müdürlüğü, Ocak ayının serviks kanseri farkındalık ayı olduğunu belirterek, ilde çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini de duyurdu. Bu kapsamda, açılacak stantlar ve yapılacak ziyaretlerle toplumun bu konuda bilgilendirilmesinin ve farkındalığının sağlanması hedefleniyor. Serviks kanserinin belirtileri, risk faktörleri, korunma yolları, tarama yöntemleri ve HPV aşısı gibi konularda halka broşür, afiş ve el ilanı dağıtılacak.

Sağlık İl Müdürlüğü, serviks kanserinin önlenebilen ve tedavi edilebilen bir hastalık olduğuna dikkat çekerek, tüm kadınları 30-65 yaş arası her 5 yılda bir HPV testi veya 21-65 yaş arası her 3 yılda bir Pap smear testi yaptırmaya çağırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.