Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Personellere Sağlık Taraması

Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan "Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Programı" kapsamında Yalova Sağlık İl Müdürlüğü personellerine yönelik sağlık taraması gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2024 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2024 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Personellere Sağlık Taraması

Yalova Sağlık İl Müdürlüğü’ndeki tarama kapsamında personellerin boy, kilo, bel-kalça çevresi ve tansiyon ölçümleri yapılarak, sonuçları hakkında bilgilendirildi. Sağlık çalışanları, personellere sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizin önemi hakkında tavsiyelerde bulundu.

Sağlık Bakanlığı tarafından 2012 yılında başlatılan "Beslenme Dostu ve Fiziksel Aktiviteyi Destekleyen İşyeri Programı", işyerlerini sağlıklı yaşamın teşvik edildiği ortamlara dönüştürmeyi amaçlamaktadır.

Program kapsamında Beslenme ve fiziksel aktivite danışmanlığı, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam eğitimleri, sağlıklı kantin ve kafeterya uygulamalarının desteklenmesi, işyerinde fiziksel aktivite alanlarının oluşturulması, sağlıklı yaşam kültürünün işyerinde yaygınlaştırılması, programın amacı, işyerlerinde çalışanların sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz alışkanlıkları kazanarak, kronik hastalık riskini azaltmak ve yaşam kalitelerini artırmayı hedefleyen hizmetler sunuluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.