Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kanser Haftası’nda Farkındalık Etkinlikleri Düzenlenecek

Birlikte Kanserle Mücadele Derneği (BİKAMDER), 01-07 Nisan Dünya Kanser Haftası kapsamında "Güneşi İstiyorsan Gölgeden Çık" adlı bir farkındalık etkinliği düzenleyecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2024 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2024 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Kanser Haftası’nda Farkındalık Etkinlikleri Düzenlenecek

Etkinlik kapsamında 10 metre uzunluk ve 3 metre yüksekliğinde dev bir şişme bağırsak maketinin de kullanılacak.

Kanser Haftası’nda halkın bilinçlendirilmesi için yapılacak çalışmaların planlamalarına başlayan BİKAMDER Başkanı Nurcan Bayar ve yönetim kurulu üyeleri bir dizi kurum ziyareti gerçekleştirdiler. Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, İl Özel İdaresi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek ve Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray ile görüşen Bayar, etkinliklere katılım ve desteklerini talep etti.

Dev Bağırsak Maketi ile Farkındalık

Farkındalık etkinliklerindeki en dikkat çekici kısım ise dev bir bağırsak maketinin meydanda yer alacak olması. Vatandaşlar 2-4 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikte, dev şişme bağırsak maketinin içinde gezecekler, tüm bağırsak hastalıkları hakkında görsel bilgi alabilecekler. 2018 yılı kanser istatistiklerine göre kadın ve erkeklerde en sık görülen 3. kanser türü olan kalın bağırsak kanserlerinde erken tanı ile tedavi şansının yüksek olduğu vurgulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.