Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“İptal Edilmeyen Randevular Diğer Hastaları Etkiliyor”

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklama ile, alınan muayene randevularına gidilmemesinin ve iptal edilmemesinin diğer vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini engellediğine dikkat çekildi.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2024 10:17
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2024 10:17
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“İptal Edilmeyen Randevular Diğer Hastaları Etkiliyor”

Açıklamada, 08-22 Mart 2024 tarihleri arasında MHRS üzerinden alınan 10 bin 78 randevudan, bin 309’unun kullanılmadığını ve bu durumun diğer hastaların sağlık hizmetine erişimini engellediği belirtildi.

Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklamada, “Gidemeyeceğiniz randevuları iptal etmek, başkalarının zamanında sağlık hizmeti almasına olanak tanır. Bu basit ama önemli adım, sağlık sistemimizin daha verimli çalışmasına katkıda bulunur,” denilirken, alınarak gidilmeyen randevu sonrasında aynı polikliniğe 15 gün randevu alınamadığı da vurgulandı. 

Hastane yetkilileri, vatandaşlardan planlarında değişiklik olduğunda ALO 182, mhrs.gov.tr veya MHRS Mobil uygulaması üzerinden randevularını iptal etmelerini istediler. Bu sayede, ihtiyacı olan diğer hastaların boşalan randevulardan faydalanabileceği belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.