Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Hastane 2016 Sonunda Açılacak"

Yalova Altınova Devlet Hastanesi inşaatı hızla devam ediyor. Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, hastanenin 2016 sonunda hizmete gireceğinin müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2016 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
"Hastane 2016 Sonunda Açılacak"

Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Belediye Meclis üyeleri Bilal Ok, Birol Bayram ve eski Meclis üyesi Muhsin Kaya ile birlikte Altınova Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Altınova Tersane Girişimcileri A.Ş. tarafından 2012 Mart ayında temeli atılıp kaba inşaatı yapılan, daha sonra Sağlık Bakanlığı’na devredilen Altınova Devlet Hastanesi inşaatı hızla devam ediyor. 10 yataklı Devlet Hastanesi, 7 bin 333 metrekare alan üzerine kurulacak. İçerisinde yoğun bakım ünitesi ve ameliyathane de bulunacak hastanenin 2016 sonunda hizmete açılması planlanıyor.

Çalışmaları hızla devam eden devlet hastanesi inşaatını gezen Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, yetkililerden bilgiler aldı. Hastanenin ilçe açısından büyük önem taşıdığına dikkat çeken Oral, bu sayede Altınova’nın en büyük eksiklerinden birisinin ortadan kaldırılacağını söyledi.

Altınova Devlet Hastanesi, 7333 m² arazi üzerine kurulmuştur. Tasarımda proje tek bir kütleden oluşturulmuştur.

1 bodrum kat, zemin kat ve 2 normal kat ve çatı katından oluşan yapının toplam inşaat alanı 3517.4m² ‘dir. 1. Bodrum kat 764.66 m², zemin kat 741.900m², 1. Kat 777.58 m², 2. Kat 822.01 m², çatı katı 411.268m² inşaat alanını kapsamaktadır.
bodrum kat; Teknik hacimler, morg ve yan birimleri ve mutfak ve yan birimlerinde oluşmaktadır
Zemin kat; Resüsitasyon ve müdahale, küçük cerrahi operasyon, röntgen odası ve yan birimleri, laboratuvar, hemşire odası, doktor odası ve 2 adet poliklinikten oluşmaktadır.
1. kat; 7 adet poliklinik, 2 adet diş muayene, 1 adet jinekolojik muayene, 1 adet ultrason odası ve idari birimlerden oluşmaktadır.
2. kat; 10 adet hasta odası (gerekli durumlarda 2 kişilik tefriş edilebilir), ameliyathane ve yan birimleri, yoğun bakım ünitesinden oluşmaktadır.
Çatı katı; yemekhane, kafe ve teras alanından oluşmaktadır.
Toplam 28 adet araç kapasiteli açık otopark mevcuttur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.