Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Halk Eğitim Kursiyerlerine Kolorektal Kanseri Farkındalık Eğitimi

Yalova Sağlık İl Müdürlüğü’nce Merkez Toplum Sağlığı Merkezimizce Halk Eğitim Merkezinde kadınlara yönelik Kolorektal Kanseri Farkındalık Eğitimi verildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Halk Eğitim Kursiyerlerine Kolorektal Kanseri Farkındalık Eğitimi

Sağlık il müdürlüğü hastalıklar konusunda toplumu bilgilendirmeyi sürdürüyor. Bu çerçevede Merkez Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Halk Eğitim Merkezi’nde kadınlara yönelik bir Kolorektal Kanser Farkındalık Eğitimi düzenledi. Eğitime katılan kursiyer kadınlar, Kolorektal Kanser’in belirtileri ve tedavi süreci hakkında bilgilendirildi.

Eğitimi veren Dr. Nurdan Ebri kursiyerlerin sorularını yanıtlarken, “Kolorektal Kanser, erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir bir hastalıktır. Belirtileri arasında karın ağrısı, kabızlık veya ishal, kanlı dışkılama, kilo kaybı ve yorgunluk bulunur. Tedavi seçenekleri arasında cerrahi, kemoterapi, radyasyon terapisi ve immünoterapi yer alır. Erken tanı ve düzenli taramalar, bu kanser türünün önlenmesinde hayati önem taşır” dedi.

Eğitimde, Kolorektal Kanser’in belirtileri, risk faktörleri ve tedavi yöntemleri üzerinde duruldu. Kursiyerler, sağlıkçılara kanserle ilgili sorularını yöneltme ve cevaplarını alma fırsatı buldu. Sağlık İl Müdürlüğü eğitimlerin bundan sonra da devam edeceğini duyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.