Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Eski Bina Diş Hastanesi Olacak”

Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray, eski devlet hastanesi binasının Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yapılması için onayın geldiğini duyurdu. Eray burada Yalova açısında hayati önem taşıyan bu binanın yapılacağı müjdesini verdi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2024 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2024 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
“Eski Bina Diş Hastanesi Olacak”

Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray Sağlık İl Müdürlüğü İbni Sina Toplantı Salonu’nda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada ildeki 2023 yılı sağlık hizmetleri verilerini paylaşan Eray, eski devlet hastanesi ile ilgili de çok çarpıcı açıklamalarda da bulundu. Bu binanın bir ağız ve diş sağlığı hastanesi’ne dönüştürüleceğini ifade eden Eray, “Bir yere ağız ve diş sağlığı hastanesi diyebilmemiz için burada 60 ünitinin ve ameliyathanesinin bulunması gerekiyor.  Yarın bir gün bu ile bir Diş Hekimliği Fakültesi kurulduğunda ilimizin bir diş hastanesine ihtiyacı olacak. Tıpkı Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde olduğu gibi burada da uygulamalar yapılacak. Dolayısıyla bizim önümüzde şu anda 2 ihtimal var. Mevcut Sağlık Müdürlüğü binasını Diş Hastanesi yapamıyoruz. Çünkü burası idari bina olarak tasarlanmış bir yer. Bugün bir ameliyathane yapmanın maliyeti kabaca 20 milyon TL civarında. Eski hastanemiz ise sağlık hizmeti için tasarlanmış bir bina. Dolayısıyla ildeki yöneticilerle istişarede bulunarak bir karar aldık. Bu binayı diş hastanesi yapacağız. Ameliyathanelerin olduğu bölümde 75 ünitlik bir ağız ve diş sağlığı hastanesi yapacağız. Diğer blokun giriş katında ise semt polikliniği, üst katları ise fizik tedavi ile palyatif ek hizmet binası yapacağız. Burası ile ilgili Sağlık Bakanlığı olurumuzu da aldık. 1998 yılında yapılmış bir binadan bahsediyoruz. Bunun üzerinden de 4 tane deprem yönetmeliği geçmiş. Sağlık hizmetlerinin sunulduğu binalarda milyonda bir bile riske şans tanınmıyor. Burası ile ilgili çalışmalar başladı. Karar bakanlıkta kısa süre içerisinde neticeleneceğini düşünüyorum. Ya bu bina ile ilgili bir güçlendirme kararı çıkacak, ya da yıkım çıkacak. Yıkım kararı çıkarsa süreç yeniden başlayacak. Ama yıksak dahi orada yeniden bir sağlık tesisi yapılacak.” dedi.

“Afilasyon süreci hızla ilerliyor”
Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yalova Üniversitesi arasındaki afilasyonun fiilen gerçekleştiğini ancak resmi prosedürün hızla tamamlanma aşamasına doğru ilerlediğini de söyleyen Eray, “Afiliasyon süreci kesintisiz devam ediyor. Üniversitemiz bu konuda ciddi bir hazırlık çalışmasını sürdürüyor. Ama fiilen afilasyon zaten tamamlanmış durumda. Çünkü afilasyon dediğimiz şey üniversitedeki profesörlerin, doçentlerin ve uzmanların hastanemizde görev yapmasının sağlanması olayı. Zaten şu anda yapıyorlar. Bu şu anda zaten gerçekleşmiş durumda. Şu anda üniversite kadrosunda olup ta hastanede görev yapan 14 hekim var. Üniversite hastaneye çok ciddi sayıda kadro açtı. Bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artacak. Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki bu hastanenin üniversiteye bağlanması falan gibi bir durum da söz konusu değil. Bu hastane Sağlık Bakanlığına bağlı bir sağlık kuruluşu. “ diye konuştu.

Yalova’da hekim sayısı arttı
Yalova’da 2023 yılı sağlık hizmetleri verilerini de basın mensupları ile paylaşan Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray, Yalova’da ki hekim sayısının arttığını ifade etti. Eray, “Yalova’da 2018 yılında bin 517 olan hekim sayısı 2023 yılına gelindiğinde 2 bin 891’e kadar yükseldi. 2018 yılında 49 olan sağlık alanındaki bina sayısı ise 2023 yılında 63’e çıkmış durumda. 2018 yılında ilimizde 160 olan Ambulans Servisi toplam personel sayısı 2023 yılında ciddi bir artışla 240’a çıktı. Sağlık istasyonu sayısı da bundan nasibini aldı. 2018 yılında 9 olan istasyon sayısını 2023 yılında 17’ye çıkarmış bulunuyoruz. Ambulans sayılarımız da bu artıştan payını aldı. Yalova’da şu anda 29 adet toplamda ambulansa sahibiz. Ayrıca 1 adet motosiklet ambulans ve 1 adet kar paletli ambulans da envanterimize girdi. UMKE’nin ise 5 adet aracı ve 65 personeli bulunuyor.” Şeklinde konuştu.

Ambulanslar Ay ile Dünya arasındaki mesafeyi kat etti
Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray ambulanslarla ilgili çarpıcı bilgiler de paylaştı. 2023 yılında acil servise 80 bin 322 çağrı geldiğini söyleyen Eray, “Bu çağrılardaki vaka sayısı 36 bin 848, yani 112 acil yardım istasyonum başına düşen vaka sayısı 2 bin 181 kişi. Ambulanslar kent içerisindeki her 10 vakadan 96’sına 0 ila 10 dakika arasında ulaşıyor. Kırsal da ise her 100 vakadan 99’una 0 ila 30 dakika arasında gidiliyor. 2023 yılında ambulanslarımızın gelen çağrılara ulaşmak için kat ettikleri yol 777 bin 334 kilometre. Yani dünyadan Aya kadar gidip oradan geriye dönmüş kadar yol kat etmişler. “ dedi.

Hasta memnuniyeti artıyor
Yalova’da hasta memnuniyetinde de değinen Eray, “Yalova’da 2016 yılında 2023 yılına kadar hasta memnuniyet oranları kademeli olarak artış göstermiş. Örneğin 2016 yılında yüzde 81 olan hasta memnuniyet oranı, 2019 yılında yüzde 83,45’e çıkmış. 2022 yılında yüzde 88,45 olan memnuniyet rakamı 2023 yılında ise yüzde 91,14’e kadar yükselmiş durumda
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.