Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eray’dan, “Sigarayı Bırakın” Çağrısı

Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray, Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ve Yalova Sağlıklı Hayat Merkezinde bulunan Sigara Bırakma Polikliniklerinin sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlara hizmet verdiğini hatırlattı. Eray, “sigarayı bırakmak için en doğru zamanın şu andır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2024 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2024 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Eray’dan, “Sigarayı Bırakın” Çağrısı

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray, sigarayı bırakmak isteyen vatandaşları Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ve Yalova Sağlıklı Hayat Merkezinde bulunan Sigara Bırakma Polikliniklerine davet etti. Sigara bırakma polikliniklerine 182, ALO 171 ve MHRS uygulaması üzerinden randevu alınabileceğini söyleyen Eray, yayınladığı mesajda, tütün ürünlerinin bağımlılık yapıcı etkileri yanında, kanser, kalp damar hastalıkları, KOAH gibi pek çok önlenebilir hastalık sebepleri arasında ilk sırada yer aldığını belirtti. Eray, “9 Şubat tarihi, toplumda sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek, tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ülkemizde ‘Sigarayı Bırakma Günü’ olarak kutlanmaktadır. Bu günde, sigara kullanıcılarının 24 saat süreyle sigarayı bırakmaları teşvik edilmektedir.” dedi.

Sigara bırakmanın bir hastalık olduğunu ve tedavisinin mümkün olduğunu vurgulayarak, sigara bırakma polikliniklerinin bu konuda vatandaşlara yardımcı olacağını ifade eden Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray, “Bugün tüm dünya ülkelerinde sigarayı bırakmada ‘Sigarayı Bırakma Poliklinik’ nin etkinliği kabul görmektedir. Sigarayı bırakma polikliniklerine başvuran kişilerde sigarayı bırakma oranı, kendi kendine sigarayı bırakmaya çalışanlara oranla daha yüksektir. İlimizde de sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız sigara bırakma polikliniklerimize başvurabilir.” diye konuştu.

Sigara bırakma polikliniklerine 182, ALO 171 ve MHRS uygulaması üzerinden randevu alınabileceğini hatırlatarak, sigarayı bırakmak için en doğru zamanın şu an olduğunu vurgulayan Eray, “Kendiniz ve aileniz için yeni bir başlangıç yapın. Sigarayı bırak sağlıklı yaşamaya bak. Sigarayı Bırakmanın Tam Zamanı” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.