Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyada Benzerine Çok Nadir Rastlanıyor

Çift dilli olarak dünyaya gelen Zeynep Erdoğan adlı bebek Özel Yalova Hastanesi’nde yapılan başarılı bir operasyonla normale döndürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2019 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Dünyada Benzerine Çok Nadir Rastlanıyor

Operasyonu gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Çocuk Cerrahı Ahmet Güngör, “Bu tip vakalara Dünya’da çok nadiren rastlanıyor” dedi.

Yalova dünyada çok nadir rastlanan bir hastalık ve başarılı bir tıbbi müdahaleye ev sahipliği yaptı. Arzu ve Mahmut Erdoğan çiftinin bebekleri Zeynep Erdoğan morarma şikayeti ile Özel Yalova Hastanesi’ne başvurdu. Burada Yrd. Doç. Dr. Çocuk Cerrahı Ahmet Güngör, KBB Uzmanı Dr. Caner Torunlar ve Yoğun Bakım Sorumlusu Sinem Gündüz tarafından kontrole alınan bebeğin Tıp Literatüründe, “Aksesuar Dil” olarak bilinen ve çok nadir rastlanan bir hastalık yaşadığı tespit edildi. Bebeğin ağızının arka kısmında boğaza kadar uzanan 5 cm uzunluğundaki 2. Dil ise çocuğun nefes almasını zorlaştırıyordu. Bu durum karşısında çok riskli olan ameliyatı Yalova’da ilk kez gerçekleştirmek için ameliyathaneye giren ekip kısa başarılı bir operasyonla 2. Dili alarak çocuğu sağlığına kavuşturdu. Konuyla ilgili açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Çocuk Cerrahı Ahmet Güngör, “2. Dil oldukça riskli bir yerdeydi. Biz bu dili kapalı ameliyat teknikleri kullanarak kansız bir şekilde aldık. Bebek son derece iyi” dedi.

Bebeğin babası Mahmut Erdoğan ise, “Çocuğumuzu sağlığına kavuşturan doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.