Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Doktor Tavsiyesi Dışında Kullanmayın"

İstanbul Eczacı Odası Yalova Bölge Temsilcisi Eczacı Nilgün Tunç, antibiyotiklerin doktor tavsiyesi dışında kullanılmasının sanılanın tam aksine insan sağlığına zararlı etkilerinin olabileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 07:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
"Doktor Tavsiyesi Dışında Kullanmayın"

Reçetesiz satışı yasaklanan Antibiyotiklerin halen halk arasında her zaman kullanılabilecek bir ilaçmış gibi algılandığını belirten İstanbul Eczacı Odası Yalova Bölge Temsilcisi Eczacı Nilgün Tunç bu anlayışın son derece yanlış olduğunu söyledi. İstanbul Eczacı Odası Yalova Bölge Temsilcisi Eczacı Nilgün Tunç, özellikle havaların soğumasıyla birlikte artan gribal enfeksiyon vakalarına ve bilinçsiz antibiyotik kullanımı konusuna dikkat çekti. Nezle ve gribin birbirinden farklı birer hastalık olduğunu belirten Ecz. Nilgün Tunç, gribin nezleye nazaran daha ağır geçtiğini ve yüksek ateşle beraber seyrettiğini ifade etti.

Yüksek ateşin kişileri antibiyotik kullanmaya ittiğini, halk arasında sanki ateşin sadece antibiyotik kullanarak geçeceği gibi bir sanı olduğunu söyleyen Ecz. Tunç, aslında gribal enfeksiyonda antibiyotiklerin hiçbir işe yaramadığını ifade etti. Antibiyotiklerin ancak hekim reçetesiyle ve eczacı kontrolünde  alınması gerektiğini ekleyen Ecz. Tunç, eczacılarınızın griple ilgili tavsiyelerine  uyulmasını  gerektiğini de sözlerine ekledi. Gripte vücut direncinin arttırılmasının önemine dikkat çekerek, C vitaminli zengin meyve tüketilmesi, bol su alınması, sıcak ve soğuk içecekler yerine ılık içecekler alınması gerektiğini söyleyen Tunç, grip aşısı olunmasının da gribe karsı vücut direncini arttırdığı dile getirdi. Son olarak Ecz. Tunç, eğer aşı olunmadıysa bağışıklık sistemini güçlendiren ve eczanelerden temin edilebilecek bitkisel çayların ve besin takviyelerinin alınmasını da önerdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.