Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Rekor Kırdı

Yalova Sağlık İl Müdürlüğü, 2023 yılında birinci basamak sağlık tesislerine 2.8 milyonun üzerinde başvuru yapıldığını açıkladı. Bu rakam, Yalova nüfusunun yaklaşık 10 katına denk geldi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2024 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2024 10:02
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Birinci Basamak Sağlık Hizmetleri Rekor Kırdı

Yalova Sağlık İl Müdürlüğü, 2023 yılında birinci basamak sağlık hizmetleri alanındaki faaliyetlerini ve başarılarını kamuoyuyla paylaştı. Yalova Sağlık İl Müdürü Dr. Emrah Eray, yaptığı basın açıklamasında, birinci basamak sağlık tesislerine 2023 yılında 2 milyon 857 bin 089 başvuru gerçekleştiğini belirtti. Kalkavan, “Bu rakam, Yalova nüfusunun yaklaşık 10 katı başvuru anlamına gelmektedir. Bu, birinci basamak sağlık hizmetlerinin vatandaşlarımız tarafından ne kadar çok tercih edildiğini ve güvendiğini göstermektedir. Biz de Yalova Sağlık İl Müdürlüğü olarak, birinci basamak sağlık hizmetlerinin kalitesini ve erişilebilirliğini artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

2008 yılında 50 hekimle başlatılan aile hekimliği uygulamasının bugün itibariyle 33 aile sağlığı merkezinde 95 aile hekimi birimine ulaştırıldığını söyleyen Kalkavan, “Aile hekimliği uygulaması, vatandaşlarımızın sağlık sorunlarını erken teşhis etmek, koruyucu sağlık hizmetleri sunmak, kronik hastalıkları takip etmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak için çok önemli bir hizmettir. İl Sağlık Müdürlüğümüzce ilimizin ihtiyaçları doğrultusunda 2023 yılı içerisinde Cumhuriyet Mahallesi 74 Sokak No:20 Altınova / Yalova adresinde 2 aile hekimliği biriminin hizmet vereceği Cumhuriyet Aile Sağlığı Merkezi, Özden Mahallesi Kadı 9 Sokak No:12 Merkez / Yalova adresinde 2 aile hekimliği biriminin hizmet vereceği Kadıköy Mehmet Şahin Aile Sağlığı Merkezi açılarak hizmete başlamıştır. Bu sayede, aile hekimliği birim başına düşen kayıtlı nüfus sayısı 2022 yılında 3.113 iken, 2023 yılında 3.086’ya düşürülmüştür. Bu da aile hekimlerinin vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verebilmesini sağlamıştır” diye konuştu.

İlde halihazırda 11 sağlık evi aktif olarak kullanıldığını, sağlık evi bulunmayan köylerde mobil sağlık ekiplerinin haftanın belirli günlerinde ziyaretler gerçekleştirerek vatandaşlara yerinde sağlık hizmeti verdiğini belirten Kalkavan, “Bu kapsamda 2023 yılında 47.466 vatandaşımıza ulaşılmıştır. Sağlık evleri ve mobil sağlık ekipleri, kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmakta, sağlık sorunlarının önlenmesi ve çözülmesi için önemli bir rol oynamaktadır” dedi.

Birinci basamak sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının, sağlık sisteminin verimliliği, kalitesi ve sürdürülebilirliği için hayati önem taşıdığını vurgulayan Kalkavan, “Yalova Sağlık İl Müdürlüğü olarak, birinci basamak sağlık hizmetlerine yatırım yapmaya, vatandaşlarımızın sağlık hakkını en iyi şekilde kullanmalarını sağlamaya devam edeceğiz. Birinci basamak sağlık hizmetlerine başvuran ve destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.