Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

112 Acil Çağrı Merkezi Çalışanları Hükümete Seslendi

Yalova'da, 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları, sorun ve taleplerini hükümete iletmek amacıyla Türk Büro-Sen Yalova Temsilciliği öncülüğünde önemli bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 10:43
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
112 Acil Çağrı Merkezi Çalışanları Hükümete Seslendi

112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının, devlet hayatına yeni giren bir kurum olmaları ve insan hayatına dokunarak kritik bir görev üstlenmeleri nedeniyle, özellikle çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusunda 81 iile eş zamanlı olarak Yalova’da da yapılan basın açıklaması ile taleplerini hükümete bildirdiler. 112 Acil Çağrı Merkezi önünde kurum personellerinin de katılımı ile yapılan açıklamada, şu talep ve sorunlar dile getirildi: “Çağrı merkezi personelinin özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmeli. Radyasyonlu ortamda çalışmaları nedeniyle meslek hastalıkları riski altında olan personelin yıpranma hakkı kazanması sağlanmalı. Mevcut yönetmeliğin güncellenerek günün şartlarına uygun hale getirilmesi ve çalışma saatlerindeki eşitsizliğin giderilmeli. Fazla çalışma ücretlerinin düzenlenmesi ve resmi tatil günlerinde farklı değerlendirilmelidir. Personel sayısının artırılması ve vardiya düzenlemelerinin yapılmalı. Ara yönetici kadrolarının oluşturulmalıdır. İvedi olarak yeni personel istihdamının sağlanmalıdır. Çalışanlara yönelik adaletsizliklerin giderilmelidir.”

112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının bu talep ve sorunlarının çözülmesi durumunda memnuniyetin ve hizmet kalitesinin artacağı belirtilirken, Türk Büro-Sen’in ise bu sürecin takipçisi olacağı ifade edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.