Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

1960’ların İskele Meydanı

İşte bu fotoğrafta da Cumhuriyet meydanında bir görünüm görüyorsunuz.Yalova’nın küçük bir kasabayken çekilmiş bu fotoğrafta ahşap binaların yerini henüz yeni betonarme binaların yükselmeye

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2006 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

İşte bu fotoğrafta da Cumhuriyet meydanında bir görünüm görüyorsunuz.Yalova’nın küçük bir kasabayken çekilmiş bu fotoğrafta ahşap binaların yerine henüz yeni betonarme binaların yükselmeye başladığını görüyorsunuz.

O dönemlerde burada yolcularını almaya bekleyen otobüsün çaldığı korna sesi Yalova’nın tüm mahallerinde duyulurdu. İskeleye yanaşan Fenerbahçe Vapurunun sesi ise Safran köyünden, Hacımehmet köyünden duyulduğu da dile getirilir. Hatta o dönemler de Safran yolunun en uzak kesimindeki 2 katlı binanın çatısına çıktığınızda Yalova İskelesine yanaşmakta olan , vapurun gelişini izleyebilirdiniz.

İskele meydanının sessizliği zaten açık bir şekilde Yalova’nın küçük bir nahiye olduğunu da bizlere gösteriyor. Cumhuriyet Meydanın da şimdilerdeki gibi iş bekleyen, gözleri ve sözleriyle kadınlarımızı, kızlarımızı taciz eden insan topluluğuna da rastlayamazdınız. O dönemlerde Yalovalı olmak, önemli bir ayrıcalıktı.

Fotoğrafı incelediğinizde cadde ve sokaklarda çöp kutusu olmamasına karşın tek bir sigara izmaritin yerde göremezsiniz. Kaldı ki atılmaya kalkışsa da o dönemler mutlaka karşınıza Eşref Yağcı çıkar, sigara izmaritini size yerden toplatıp cebinize koydururdu. Bunu Eşref Yağcı görmese mutlak bir esnaf görür ve aynı şekilde bu uyarıyı yapabilirdi.

İşte Yalova’da yaşamak, Yalovalı olmak böyle bir sorumluluğu da beraberinde getirebiliyordu. Şimdi ise, uyarmak ne kelime, uyardığınız anda çevrenizde “ Deşerim, İki Ay Yatarım” diyen onlarca kişiyle karşılaşabilirsiniz
Fotoğrafın büyük halini görmek için tıklayınız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.