Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’nin İlk Yürüyen Resim Sergisi

Yalova Türkiye’de ilk kez yapılan bir uygulamaya ev sahipliği yaptı. Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda yer alan öğrencilerin resimleri 100 metre uzunluğundaki ,“Maraton Resim” ve bine yakın tablo ile Yalova sokaklarında tur attı.

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2010 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü Türkiye’de benzerine bugüne kadar rastlanmamış bir uygulama ile “Yürüyen Resim Sergisi” oluşturdu. İl merkezindeki okullardaki öğrencilerin bir yıl boyunca oluşturduğu bin yakın resim öğrencilerin ellerinde Yalova sokaklarında dolaştı. Diğer yandan 100 metre uzunluğundaki yüzlerce fotoğrafın yer aldığı Maraton Resim de görenleri şaşırttı. Öğrencilerin ellerinde Yalova caddelerini dolaşan resimler vatandaşlardan da ilgi gördü. Merakla resimleri izleyen vatandaşlar sık sık öğrencileri alkışladılar.
Türkiye’de ilk kez ortaya konan bu çalışma hakkında bilgi veren Yalova Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ziya Karetkin, “Yürüyen Resim Sergisi ve 100 metrelik Maraton Resim ilimizde ilk kez yapıldı. Türkiye’de de daha önce bu tip bir uygulama yapıldığını hiç duymadım. Öğretmenlerimiz bir yıl boyunca süren öz verili bir çalışma sonrasında ortaya böyle bir sergi ortaya çıktı. Şimdi sahilimizde ilimizdeki okullarımızdan binin üzerinde resimde bu Yürüyen Resim Sergisi’nde yer alıyor” dedi.
Yalova sokaklarında yaklaşık 1 saat süren bir tur ile Yalovalılarla buluşan Yürüyen Resim Sergisi daha sonra bir hafta boyunca açık kalacağı Bad Godesberg Parkı’na giderek sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.