Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karahanoğlu, "Teyit Önyargısı"Nı Anlattı

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KAFTA-DER), son günlerde yazdığı kitaplarla dikkatleri üzerine çeken ve okurlarından büyük ilgi gören Kübra Karahanoğlu’nu konuk etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2023 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Karahanoğlu, "Teyit Önyargısı"Nı Anlattı

 Karahanoğlu yoğun bir katılımla gerçekleşen programda "teyit önyargısı"nın ne olduğunu ve bu önyargının gündelik yaşamda nasıl bir rol oynadığını anlattı.

Eğitimci yazar Kübra Karahanoğlu’nun son kitabı Teyit Önyargısı ilgi görüyor. Bu anlamda KATFA-DER tarafından Halil İnalcık Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa konuk olan Karahanoğlu dernek üyeleri ve okurları ile biraraya geldi. Burada yazarlığa uzanan sürecini ve kitaplarını anlatan Karahanoğlu, “Beni yazmaya iten sebep temelde benim branşım. Yıllarca farklı kademelerde birçok okulda psikolojik danışman olarak görev yaptım. Pandemi ile birlikte benim kariyer hayatım değişti. Kendimi bir anda medyanın içerisinde buldum. Şu anda bir kamu kurumda basın ve halkla ilişkiler bölümünde çalışıyorum. Bir dönem televizyon programı yaptım" dedi.

Programda son kitabına konu olan Teyit Önyargısı’na da değinen Eğitimci yazar Kübra Karahanoğlu, “Kendi düşüncelerimizi, görüşlerimizi, inanç ve değerlerimizi destekleyen bilgileri arıyoruz, buluyoruz ve onlara dayanıyoruz. Çoğumuz haber kanallarını kendi düşüncemizi destekleyen haber kanallarını seçerek izliyoruz. Çoğumuz kendi görüşlerimizle paralel haberler yapan gazeteleri takip ediyoruz. Günlük gazetelerimiz, takip ettiğimiz köşe yazarları, haberleri dinlemeyi tercih ettiğimiz kanallar bizim değer ve düşüncelerimize paralel olanlar. Eğer günlük yaşamımızı bunun üzerine kurgularsak bizden farklı olan görüşleri fark etme, onların varlığını kabul etme şansımız olmuyor bu da uzun vadede çok ciddi tehlikelere yol açabiliyor." Şeklinde konuştu.

Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programda Kübra Karahanoğlu, katılımcıların ve okurlarının sorularını da yanıtladı. Karahanoğlu program sonunda kitabını imzaladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.