Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Geri Dönüşümde İleri Bakış” Karikatürleri Ödülleri Verildi

Yalova Belediyesi tarafından Türkiye genelinde düzenlenen “Geri Dönüşümde İleri Bakış” konulu 1. Yalova Belediyesi Karikatür Yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu’nun kazanan isimlere ödüllerini verdiği tören Güzel Sanatlar Merkezinde gerçekleşti. Çevre bilincini oluşturmak ve geliştirmek, bu konuda farkındalık ve duyarlılık arttırmak amacıyla yapılan karikatür yarışmasında dereceye girenler Başkan Barbaros Binicioğlu, Başkan Yardımcısı Dinçer İlhan, alanlarında usta karikatüristler Tan Oral, Şevket Yalaz, Muammer Olcay, Hicabi Demirci ve Oğuz Gürel’in oylarıyla belirlenmişti.

Yarışma sonucunun belli olmasıyla birlikte katılan 113 eser arasından 8 eser ödül almaya hak kazanmıştı. Bununla birlikte büyük zaferin 86. yıldönümünde yarışmaya katılan 40 eser Güzel Sanatlar Merkezinde sergilenmeye değer görüldü.

Sergilenen eserlerin açılışını yapan Başkan Binicioğlu daha sonra katılımcılarla birlikte sergiyi gezdi. Herkesi bu konuya gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür eden Binicioğlu daha sonra kazanan isimlere ödüllerini Güzel Sanatlar Merkezinin bahçesinde teslim etti. Yaptığı konuşmada sadece Yalova’da değil tüm ulusal alanda bu yarışmayı düzenlediklerini dile getiren Başkan Binicioğlu, “İlk defa düzenlediğimiz yarışmamıza gösterilen ilgi hem kendi adımıza hem de karikatür sanatı adına gurur verici oldu. Gerçekten herkes tarafından tanınan değerli jüri üyelerinin seçimiyle derecelendirme yapıldı. Her iki senede bir bu yarışmayı düzenleyeceğiz. Sergilenen eserler de ilerde kurmayı hedeflediğimiz sanat müzesinde yer alacak” dedi.

Başkan Binicioğlu daha sonra kazanan isimlere plaketlerini, derecelerine göre aldıkları para ödüllerini ve Yürüyen Köşk hediye paketini takdim etti. Teslim töreni sırasında, yarışmaya Denizli’den katılarak mansiyon ödülünü kazanmaya hak kazanan işitme engelli Bünyamin Başlar’ı özellikle tebrik eden Binicioğlu, “Kendisi duygularını ifade etmede karikatürün dilini kullanan Bünyamin Bey engeli olmadığını bize gösterdi” dedi.

Yarışmada dereceye girenler isimler şöyle oldu:
Murat Gök – Yalova (1.’lik Ödülü- 2 bin YTL)
Ebru Bulut – Bursa (2.’lik Ödülü- Bin 500 YTL)
Ali Bulca – Ankara (3.’lük Ödülü- Bin YTL)
Bünyamin Başlar – Denizli (Mansiyon-500 YTL)
Mehmet Kahraman – Bursa (Mansiyon-500 YTL)
Murat İlhan – Samsun (Mansiyon-500 YTL)
Engin Selçuk – Tokat (Jüri Özel ödülü)
Babür Karbey Vina Yalova (Özendirme Ödülü)
1. Yalova Belediyesi Karikatür Yarışmasında seçilerek sergilenen “Geri Dönüşümde İleri Bakış” konulu eserler 8 Eylül Pazartesi gününe kadar Güzel Sanatlar Merkezinde gezilebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.