Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Frankfurt Kitap Fuarında Bir Yalovalı

Dünyanın en büyük kitap fuarı olan Uluslararası Frankfurt kitap fuarının bu seneki onur konuğu Türkiye oldu. Türkiye adına çeşitli etkinliklerin yapıldığı fuarda en çok ilgi ve beğeni toplayan etkinliklerden biri Ebru gösterisiydi.

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Dünya çapında ün yapmış Üstad Hikmet Barutçugil 'in başkanlığında ebru gösterisini gerçekleştiren grubun içindeki sanatçılardan biride Yalova'lı Suna Koçal'dı.

Yapılan 20 m2 lik tek parça Ebru çalışması ile Dünya rekoru kırılarak Guiness Rekorlar kitabına girme hakkı elde edilmiş oldu.

Türk kültürünün eski ve anlamlı sanatını tanımak, ebrunun eşsiz dünyasına yolculuk etmek isteyen katılımcılar, İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Agora İTO Standı'nda 18.10.2008 tarihinde düzenlediği gösteriyi izlemek için bir araya geldi. 15 kişiden oluşan ekibiyle dünyanın en büyük ebru eserini üreten Barutçugil, ebru sanatının kağıtla olan bağlantısına değinerek, amaçlarının Almanya'da Türk sanatını tanıtmak olduğunu ve gördükleri ilgiden çok memnun olduklarını söyledi.

Böyle bir etkinliğin içinde bulunmaktan büyük bir heyecan duyduğunu söyleyen Suna Koçal: "Daha evvel çeşitli defalar yurtiçi ve yurtdışında sergiler, seminerler,
ve gösteriler yapmış olmama rağmen ülkemizi temsil eden bir dünya rekoru içeren
çalışmanın içinde bulunmak gurur vericiydi" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.