Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Düşe Yolculuk Resim Sergisi Açıldı

Yalova Belediyesi’nin de desteği ile sanatçı Ecem Nursen Kaplan’ın “Düşe Yolculuk” adlı resim sergisi, Kent Müzesi’nde sanatseverlerle buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2024 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2024 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Düşe Yolculuk Resim Sergisi Açıldı

Kaplan’ın hayal gücünü yansıtan onlarca çalışma yer aldığı serginin açılışını Yalova Vali Yardımcısı Mehmet Bahattin Atçı ve Yalova Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin yaptı.

Cumhuriyet’in 100. yılı sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen sergide, Kaplan’ın farklı tekniklerle yaptığı resimler, izleyicilerin ilgisini çekti. Kaplan, resimlerinde doğa, insan, hayvan ve geometrik formları bir araya getirerek, düşsel bir atmosfer yarattı. Kaplan, resimlerinin kendisinin ve izleyicilerin iç dünyasına bir yolculuk olduğunu söyledi.

Serginin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Atçı, sanatçı Kaplan’ı tebrik ederek, serginin Yalova’nın kültür ve sanat hayatına katkı sağlayacağını belirtti. Atçı, Cumhuriyet’in 100. yılında böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını da ifade etti. Kültür ve Turizm Müdürü Karatekin ise, serginin Yalova’nın sanat potansiyelini ortaya koyduğunu ve sanatseverlere güzel bir deneyim sunduğunu dile getirdi.

Serginin açılışının ardından, davetliler sergiyi gezip, sanatçı Kaplan’dan çalışmaları hakkında bilgi aldılar. Kaplan, resimlerinin yapım süreci, ilham kaynakları ve anlamları hakkında soruları yanıtladı. Sergi, Kent Müzesi’nde ücretsiz olarak gezilebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.