Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Aşık Veysel Ölümünün 51 Yıl Dönümünde Anıldı

“Uzun İnce Bir Yoldayım” ve “Dostlar Beni Hatırlasın” şarkıları ile dillere yer eden ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel ölümünün 51. Yıldönümünde düzenlenen programla anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Aşık Veysel Ölümünün 51 Yıl Dönümünde Anıldı

Türk halk müziğinin ve âşıklık geleneğinin unutulmaz ismi Âşık Veysel Şatıroğlu, vefatının 51. yıl dönümünde Yalova Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen bir programla anıldı. Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikte, Âşık Veysel’in hayatını konu alan bir tiyatro oyunu sahnelendi.

Yalova Vali Yardımcıları Deniz Pişkin ve İdil Özdemir Doğan ile Yalova Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli, bu özel günde Âşık Veysel’i yad etti. Program, öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu.

Âşık Veysel Kimdir?

Âşık Veysel Şatıroğlu, 25 Ekim 1894’te Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde doğdu. Çocukken geçirdiği çiçek hastalığı sonucu görme yetisini kaybeden Âşık Veysel, zorluklara rağmen Türk halk müziğine ve âşıklık geleneğine büyük katkılarda bulundu. “Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Dostlar Beni Hatırlasın”, “Kara Toprak” gibi eserleriyle tanınan Âşık Veysel, halk ozanı olarak Türk kültürünün en önemli simgelerinden biri haline geldi. 21 Mart 1973’te hayata gözlerini yumdu1

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.