Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#İl Emniyet Müdürlüğü

Yalovamız - İl Emniyet Müdürlüğü haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, İl Emniyet Müdürlüğü haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Yalova'da Fetö Operasyonu Haber

Yalova'da Fetö Operasyonu

Yalova'nın da aralarında bulunduğu kentlerde gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarda 182 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü soruşturmaları kapsamında Yalova'da önemli bir operasyon gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ile Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri kent genelinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi. Yalova'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ilde hayata geçirilen geniş çaplı operasyonlarda toplam 298 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Güvenlik güçleri tarafından yakalanan şüphelilerin örgütün güncel, eğitim, finans, askeri mahrem yapılanmaları içerisinde faaliyet yürüttükleri tespit edildi. Şahısların örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanarak ankesörlü telefonlar aracılığıyla örgüt mensuplarıyla irtibat sağladıkları belirlendi. Zanlıların yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya teşebbüs ederek örgüt propagandası yaptıkları, örgüte maddi destek topladıkları ortaya çıkarıldı. Haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunan şahısların da yer aldığı şüpheliler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan zanlılardan 182 tutuklanarak cezaevine gönderildi. 75 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Gözaltındaki diğer şahısların adli işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Yalova Ve Çınarcık’ta Zehir Tacirlerine Darbe Haber

Yalova Ve Çınarcık’ta Zehir Tacirlerine Darbe

Yapılan aramalarda 1 kilonun üzerinde skunk ele geçirilirken, adliyeye sevk edilen zanlılardan ikisi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışmalarını sürdüren İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti ve sevkiyatına yönelik başarılı bir operasyona imza attı. Ekipler, il merkezi ve Çınarcık ilçesinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi. Operasyonda uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen E.Ç., N.E., Ç.Ö. ve S.A. isimli 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde ve araçlarında yapılan detaylı aramalarda yüklü miktarda uyuşturucu maddeye el konuldu. Narkotik ekiplerinin aramalarında; 1101,63 gram skunk maddesi, 70,66 gram sentetik kannabinoid, 20 gram metamfetamin ve 15 adet sentetik ecza ele geçirildi. Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan şüpheliler, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan E.Ç. ve N.E. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer şüpheliler Ç.Ö. ve S.A. hakkında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılmalarına karar verildi. Emniyet yetkilileri, vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla zehir tacirlerine yönelik operasyonların hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.

Yalova Emniyet Müdürü Görevine Başladı Haber

Yalova Emniyet Müdürü Görevine Başladı

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü görevine 23 Ocak 2026 tarihli ve 2026/30 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atanan Yılmaz Delen, kente gelerek mesaisine resmen başladı. İl Emniyet Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen devir teslim töreninde çiçeklerle karşılanan Yılmaz Delen, emniyet teşkilatının şube müdürleri ve birim amirleri ile tanışarak görevi Polis Başmüfettişliği’ne atanan selefi Ümit Bitirik’ten devraldı. Yalova’daki bu kritik görev değişimi, 29 Aralık 2025 tarihinde kentte meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan terör saldırısının ardından gerçekleşti. Bir hücre evine yönelik düzenlenen operasyon sırasında terör örgütü mensuplarının açtığı ateş sonucu 3 kahraman polis memurunun şehit düştüğü, 9 güvenlik görevlisinin ise yaralandığı elim olay, kentteki güvenlik bürokrasisinde köklü değişiklikleri beraberinde getirdi. Saldırının ardından idari ve güvenlik yapılanmasının yeniden değerlendirildiği süreçte, ilk olarak Yalova Valisi Hülya Kaya görevden alınarak Merkez Valisi ve Mülkiye Müfettişi olarak atanmış, ardından İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik hakkında da görev değişikliği kararı verilmişti. Emniyet teşkilatının tecrübeli isimleri arasında yer alan yeni Yalova İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, 1971 yılında Aksaray’da dünyaya geldi. Meslek hayatı boyunca İstihbarat, Teftiş Kurulu, Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları gibi stratejik öneme sahip merkez birimlerde görev yapan Delen; daha önce Tunceli ve Çankırı illerinde, son olarak ise Niğde’de İl Emniyet Müdürü olarak hizmet verdi. Evli ve üç çocuk babası olan Delen’in göreve başlamasıyla birlikte Yalova’da terörle mücadele, istihbarat çalışmaları ve personel güvenliğine yönelik yeni tedbirlerin hayata geçirilmesi, kent genelinde güvenlik koordinasyonunun en üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor.

Yalova’da Kaçak Ve Sahte İçki Operasyonu Haber

Yalova’da Kaçak Ve Sahte İçki Operasyonu

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinasyonunda dün ülke çapında yürütülen “Alkollü İçki Kaçakçılığı ve Sahteciliğine” yönelik operasyonlar kapsamında, aralarında Yalova’nın da bulunduğu 81 ilde eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Operasyonlarla sahte ve kaçak alkol üretimiyle mücadeleye önemli bir darbe vuruldu. Yetkililerce yapılan açıklamaya göre, operasyonda ele geçirilenler soldan sağa şu şekilde sıralandı: 30 bin 836 şişe kaçak ve sahte alkollü içki, 16 bin 888 litre etil alkol, 4 bin 564 litre sahte alkollü içki, 13 adet yasa dışı alkollü içki imalathanesi. Operasyonlar sonucu 179 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı. Açıklamada, operasyonun yalnızca kaçak ticareti hedeflemediği, aynı zamanda piyasaya sürülmesi durumunda vatandaşların can ve sağlığını tehdit eden sahte alkollü ürünlerin dolaşıma girmesinin de engellendiği vurgulandı. İçişleri Bakanı Ali Yerli Kaya, yaptığı değerlendirmede, “Sahte alkol üretimi sadece bir suç değil; toplum sağlığını tehdit eden ölümcül bir tuzaktır. Bu ürünleri piyasaya sürenler hem vatandaşlarımızın sağlığını hem de hayatını hiçe saymaktadır. Lütfen şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezimize bildirin. Biz gereğini yaparız.” dedi. Yalova’da da İl Emniyet Müdürlüğü KOM birimleriyle İlçe Emniyet Müdürlükleri eş zamanlı denetimlere katıldı; kent genelinde şüpheli iş yerleri ve depolara yönelik kontroller gerçekleştirildi. Yetkililer, ele geçirilen ürünlere ilişkin kriminal inceleme ve iz sürdürücü çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Emniyet yetkilileri, vatandaşları kaçak ve şüpheli alkollü ürünlerden uzak durmaları konusunda uyararak, şüphe duyulan ürünlerin veya imalathanelerin 112 ve emniyet hatlarına bildirilmesini istedi. Kamu sağlığını korumaya yönelik benzer operasyonların kararlılıkla devam edeceği bildirildi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.