Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yılan Hikayesine Son Noktayı Koçal Koydu, "Kapatın"

Yalova gündemine gelen ve Valilik ile Yalova Belediyesi arasında topu bir birine atma yarışına dönen GOP Mahallesinde fuhuş yapıldığı iddia edilen işletme ile ilgili son noktayı Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal koydu.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yılan Hikayesine Son Noktayı Koçal Koydu, "Kapatın"

Koçal telefonla Zabıta Müdürü Dinçer İlhan'ı arayarak, "O işletmeyi kapatın" talimatı verdi.

Mayıs ayı başında Yalova Valisi Esengül Civelek'in GOP Mahallesi Kazım Patıl Caddesi sakinlerinin talebi üzerine mahalleye gitmesi ile gündeme taşınan mahalledeki bir işletmenin fuhuşa aracılık ettiği iddiaları yılan hikayesine dönmüştü. Yalova Valisi Esengül Civelek konunun muhatabının Yalova Belediyesi olduğunu dile getirmiş, Belediye ise Valilik kapat desin kapatırız yanıtı vermişti.
Bu konuda son noktayı basın mensuplarının önünde Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal koydu. Koçal Zabıta Müdürü Dinçer İlhan'ı telefonla arayarak, "İşletmeyi mühürleyin" talimatı verdi. Valiliğin sorumluluktan kaçtığını dile getiren Koçali "Bunların sorumluluk alacakları yok. Bari sorumluluğu biz alalım. Valiliğin sorumluluk almaktan kaçması ayıp bir şey" dedi.



KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN 5.5 MİLYON TL SÜSPANSÜYON

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal Bağlarbaşı Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ tarafından yapılacak olan toplu konutları önemsediklerini söyledi. TOKİ'nin geçtiğimiz günlerde ek süspansiyon talebinde bulunduğunu dile getiren Koçal, " Haziran ayı meclis toplantısına Kentsel Dönüşüme yönelik projede TOKİ'nin istediği ek süspanse talebi gelecek. Meclis en az 3-5 milyon TL'lik ek süspanseyi onaylarsa bu gerçekleşir. meclisin buna sıcak baktığını biliyorum. Onaylanacaktır diye düşünüyorum. Biliyorsunuz daha önceden 1.5 milyon TL'lik bir süspanse gerçekleştirdik. Buda onaylanırsa 5.5 milyon TL'lik bir süspansiyon yapmış olacağız ki bu da bu projeyi neredeyse belediye imkanları ile yapmışız anlamına gelecek. Oraya bu meblağda bir parayı ayırmaya değer. Bunu önemsiyoruz. Yalova'ya bir kaç açıdan birden katkı sağlayacak bir proje diye düşünüyorum" diye konuştu.



"UMARIM KALICI OLUR"

Koçal 19 mayıs tarihinden itibaren başlayan Yalova-Adalar seferleriyle ilgilide, "Umarım kalıcı olur dedi. İDO'nun son aylarda ortaya koyduğu tutumu da eleştiren Koçal, "Biz özel sektöre bu imkanı verebilmek için çok uğraştık. Umarın özel sektör de arzu ettiği karşılığı bulur. 3-5 ay seferler oturana kadar bir dengesizlik olacağını düşünüyorum. Temennimiz bu seferlerin kalıcı olması. Devlet artık elini ayağını çekti bu işlerden. Ama özel sektöründe kamusal bir bakış açısı yoktur. Neticede ticaret yapıyor bu insanlar. Umarım bu hat daha rantabl bir hale gelir. Neticede alternatifleri insanlara sunmak lazım. Hele hele son aylarda İDO'nun ortaya koyduğu sıkıntılı fiyat politikasından sonra alternatifleri çoğaltmakta fayda var" dedi.



KOÇAL'A TÜRK DÜNYASI HİZMET ÖDÜLÜ

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Türk Dünyası’na yönelik kültür ve sanat faaliyetlerine verdiği destekten dolayı, Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) tarafından 2011 Türk Dünyası Hizmet Ödülü’ne layık görüldü. Başkan Koçal, Makedonya’nın Başkenti Üsküp’te düzenlenen; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Makedonya Parlamento Başkanı Trayko Velyanovski, Makedonya Bilimler ve Sanatlar Akademisi Başkanı Vlado Kambovski, TC Üsküp Büyükelçisi Gürol Sökmensüer, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, miletvekilleri ve konukların katılımıyla gerçekleştirilen törenle ödülünü aldı. Yakup Bilgin Koçal’a ödülünü, Makedonya Parlamentosu Türk Milletvekili Erdoğan Saraç verdi.



“BU GURUR YALOVAMIZA AİTTİR”

Başkan Koçal, anlamlı ödüle layık görülmekten gurur duyduğunu belirterek, “Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı TÜRKSAV, Türk Dünyası’na hizmetlerde bulunanları hizmet ödüllerine layık görmektedir. Yalova Belediye Başkanı olarak beni de; 2011 Türk Dünyası Hizmet Ödülü ile ödüllendirdi. Bu; ülkem ve Yalovam için önemli bir ödüldür. Bu gurur Yalovamıza aittir. Türk Dünyası’na hizmetlerimiz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da artarak sürecektir” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.