Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yargı, “İnkılap artık gemi değil” dedi

Mahkemenin, İnkılap Vapuru’nun artık bir vapur olarak değerlendirilemeyeceği kararının ardından İnkılap’ın bertaraf edilip edilmeyeceği, Yalova Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantılarında kesinleşecek.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2011 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yargı, “İnkılap artık gemi değil” dedi

Dünyanın son dört buharlı vapurundan biri olarak Glaskow’dan Türkiye’ye uzanan yolculuğunda İnkılap’ın ‘ölümü’ Yalova’da ‘acılı’ bir şekilde gerçekleşiyor. Uzun yıllar Şehir Hatları İşletmesine bağlı bahçe tipi bir vapur olarak yolcu taşımacılığında kullanılan gemi, 3 yıl önce nostaljik bir yapı olarak değerlendirilmek üzere Yalova kıyılarına çekilmişti. Aradan geçen sürede bir türlü ihaleye verilemeyen, ihaleye verildikten sonra kat çıkıldığı için özelliğini kaybeden, son olarak kaldırılmasıyla ilgili kesin kararın beklendiği İnkılap Vapuru, tespit davasında çıkan bu kararın ardından, tarih olmak üzere.



Meclis karar verecek

Yalova Belediye Meclisi İnkılap Araştırma Komisyonu’nun geçen ay verdiği raporun ardından Yalova Belediyesi’nce açılan tespit davasında Başkan Koçal, bizzat belediye avukatlarıyla birlikte Yalova Adliyesi’ne başvurmuştu. Mahkeme kararına göre, İnkılap artık vapur olma özelliğini yitirdiği gibi, bir daha eski haline getirilme imkanı da bulunmuyor. Araştırma Komisyonu Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer, mahkeme kararını doğrulayarak, bundan sonraki süreçte meclisin karar vereceğini söyledi.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.