Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova Üniversitesinin Tanıtımı Gerçekleşti

Yıllardır Yalova’nın gündeminden hiç düşmeyen üniversite konusunda önemli adımlar atılarak kurulan Yalova Üniversitesinin tanıtımı yoğun bir katılımla yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2008 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com

Yalova Dinlenme ve Eğlence Merkezinde (YADEM) yapılan tanıtım toplantısına Yalova Valisi Doç. Dr. Yusuf Erbay, Ak Parti Milletvekili İlhan Evcin, Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, 15 dekan ve 8 üniversite rektörü ve diğer öğretim görevlileri, siyasetin önde gelen isimleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri gibi çok sayıda kişi katıldı.

Yalova Üniversitesinin tanıtım toplantısına şehir dışından katılan çok sayıda misafir öncelikle Yalova’nın doğal güzellikleriyle ünlü Termal ilçesini gezdi. Daha sonra davetliler Yalova Belediyesinin hizmete sunduğu YADEM içerisinde yemek salonunda yapılan yemekli tanıtım toplantısına katıldı.

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen üniversite öğretim görevlilerinin olumlu diyaloglarına mekan olan toplantıda birlik ve beraberlik havası hakim oldu. Yalova Üniversitesinin gelişimine her türlü desteği vereceklerini söyleyen davetliler, Türk eğitim yaşamına bir akademik kurumun daha katılmasının sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Yalova Üniversitesinin tanıtım toplantısında ilk konuşmayı Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Denetleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek yaptı. Yalova’ya Üniversitesinin kurulmasının yerel yönetimlerin büyük başarısı olduğunu vurgulayan Şimşek, “Yalova’nın geleceğinde önemli fonksiyonlar icra edecek olan Yalova Üniversitesinin başta ülkemiz ve kentiniz adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra sırasıyla İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oğuz Borat konuşma yaptı. Rektör Prof. Dr. Şahin yaptığı konuşmasında YÖK’ün “Kardeş Üniversite” uygulamasından bahsederek Yalova Üniversitesinin Prof. Dr. Eruslu sayesinde kendi üniversitelerinin kardeş üniversitesi olmasından bahsetti.

YTÜ Rektörü Prof. Dr. Yüksek ise üniversitenin Yalova için büyük bir kazanç olduğunu dile getirirken, programın devamında Harran Üniversitesi, Balkan Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi rektörleri aynı destek mesajlarını ileterek Yalova’da yeni kurulan üniversitede emeği geçen Vali Erbay ve Başkan Binicioğlu’na özellikle teşekkürlerini sundu.

Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu Yalova Üniversitesinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada üniversitenin Yalova için geç kaldığını ifade ederek şunları söyledi: “Yıllardır gündemimizden düşmeyen üniversite konusu bizim için bir hayaldi. Bundan yaklaşık 10 sene önce ben de Belediye Meclis Üyesiyken Uludağ Üniversitesi Rektörü ile yaptığımız görüşmelerde Yalova’da bir Yüksek Öğretim Kurumu için görüşlerimizi iletmiştik. Yıllar geçti ve üniversitenin kurulması belediye başkanlığım dönemime geldi. Şimdi bulunduğumuz bu mekana yakın bin dönümlük arazide üniversitemizin binasını yapmak için hazırız. Yine Atatürk’ün kenti ismine yakışır bir şekilde Yalova Üniversitesinin logosu da kentimizin simgesi olan Yürüyen Köşk ile anlam kazanıyor Ata’nın bir ağacın dalının kesilmemesi için raylar üzerinde yürütülmesi talimatını verdiği o 250 yaşını aşkın çınar ağacımız gibi, Yalova Üniversitesinin de uzun yıllar yaşayacağına inanıyorum. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Yalova’nın gelişimi için çalışacağız.”

Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Rektör Prof. Dr. M. Niyazi Eruslu toplantıda bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmasında destekleri için Vali Erbay ve Başkan Binicioğlu’na teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Eruslu, nasıl bir üniversite istediklerini ve ne gibi beklentiler içinde olduğunu anlattı. farklı bir sunumla hareketlilik kattığı konuşmasında Eruslu, Yalova Üniversitesini sadece Türkiye’nin veya Avrupa’nın değil dünyanın sayılı üniversitelerinden biri durumuna getirmek için çalışacağını söyledi.

Yalova Üniversitesinin tanıtım toplantısının ardından tüm davetlilere Yürüyen Köşk maketi hediye edilirken tüm misafirler Atatürk’ün mirası Yürüyen Köşk’ü gezdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.