Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalova'da Yabancı Tabelalar Kaldırılacak

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal düzenlediği basın toplantısında ildeki yabancı dille yazılmış tabelaların kaldırılmasına yönelik çalışma başlatacaklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2012 00:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
yalovamiz.com
Yalova'da Yabancı Tabelalar Kaldırılacak

Arboretumun satışına karşı çıkan AKP'ye de, "Yalova halkına haksızlık ediyorlar" diyerek yüklendi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Yalova'da yabancı dille yazılan iş yeri tabelalarının kaldırılmasına yönelik olarak bir çalışma başlatılacağını dile getiren Koçal, " Kasım ayı meclisinde gündeme getireceğimiz bir konu var. Bu da Yalova'da yabancı dille yazılmış tabelalara karşı bir yaptırım getireceğiz. Buna yönelik yönetmelikler hazırlayacağız. Dilimiz önemli. Bunu uygulamak istiyoruz. Markalar bu yaptırımda istisna olacaklar. Marka zaten bir prosedüre tabidir. Ulusal ve Uluslar arası tescilli bir markayı engelleme şansımız da zaten yok. Bunun dışında kalan yabancı dille yazılmış tabelaları engellemeyi düşünüyoruz. Getireceğimiz yönetmelikler sadece Türkçeye sahip çıkmak adına değil tabelaların boyutlarına yönelik de yaptırımlar içerecek. Artık isteyen istediği büyüklükte de tabela asamayacak. Bu ölçüde kentsel estetiği bozmayacak ebatta olacak" dedi.



"SARHOŞTUM AYDIM CAYDIM OLMAZ"

Arboretumun satışının iptal edilmesine yönelik CHP'ye öneride bulunan AKP Merkez İlçe Başkanı Ömer Aslan'ın açıklamalarını da değerlendiren Koçal, "Alınan kararı hadi ben vaz geçtim bozalım diye bir anlayış olmaz. Bunu yapamazsınız. Hele bu tip konuları ben sarhoştum aydım, caydım anlayışıyla iptal edemezsiniz. Yasal olarak da bu mümkün değil.

Neden Arboretumun satışının yanlış olduğunu düşünüyorsun. Ne öneriyorsun diye sorarlar adama. Burada mesele satış meselesi değil. Mesele buraya 5 yıldızlı, kongre merkezli, spa merkezli bir turizm tesisi kazandırılmasıdır. Biz bunun hayata geçmesi için çaba harcıyoruz. Yalova'nın iki konsept projesi vardır. Bunlardan birisi bilişimdir, biri de turizmdir. Bu 2 konseptte Yalova'nın ilerlemesi ve bu ilin halkının ekonomik ve sosyal düzeyinin gelişmesi için çok önemlidir. O nedenle desteklenmeli ve teşvik edilmelidir. Turizmin en önemli altyapısı da turizm yatırımlarıdır. Bu da özel sektörden gelir. Devlet özel sektörün bu yatırımlarını desteklemek için bedelsiz arsa veriyor. Bizde desteklemeye çalışıyor ama bedava demiyoruz. Bırakın Yap-İşlet-Devret modeliyle burayı ihaleye çıkmayı bedelsiz bile versek bunun eleştirilmemesi lazım. Ha birileri Yalova'da turizm önemli değil, turizm yatırımı yapılmasın diyorsa bunu da çıkıp açık yüreklilikle söylesinler. Orası ile ilgili alınan kararların altında satışına karşı çıkan arkadaşların imzaları var. Burada problem ne anlayamıyorum. Ben AKP'li ya da CHP'li arkadaşlardan burada 5 yıldızlı otel olmasın dediğine şahit olmadım. İhaleyle satış olmasın dediklerini duydum sadece. Hükümet kısa vadede en çok turizmden gelir bekliyor ve sıcak su kaynaklarına sahip olan illeride teşvikte pilot il olarak belirliyor. Bundan en fazla kazanç sağlayacak illerden birisi de Yalova'dır.
Onların derdi burada yapılacak otel Yakup Koçal döneminde olmasın, 1.5 sene sonra seçim var biz kazanıp gelince yaparız anlayışına sahipler. Bu anlayışında Yalova halkına haksızlık olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.